Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 12.06.2008 - 10:40  //  aktualizácia: 15.06.2017 - 20:24  //  zobrazené: 898

Rokovania s ministrom o doprave

 Primátor mesta Senica Ľubomír Parízek prijal v stredu 11. júna popoludní v obradnej sieni Mestského úradu podpredsedu vlády SR Dušana Čaploviča a ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií Ľubomíra Vážneho. Po zápise do Pamätnej knihy mesta rokovali o riešení  dopravnej situácie v Senici. Samospráva Senice  prezentovala nepriaznivú dopravnú situáciu v meste, ktorá je už dlhodobo preťažená a zahltená tranzitnou dopravou. Hoci Mesto už v predchádzajúcich rokoch prijímalo čiastkové riešenia na zlepšenie situácie, problém odstráni až vybudovanie obchvatu mesta. 
 
Minister Ľ. Vážny po skončení rokovania informoval, že z  25 km trasy Trstín – Jablonica – Senica  je najpotrebnejší obchvat Senice. Vzhľadom na akútne problémy sa príprava celej stavby zdynamizuje a niektoré najnutnejšie úseky sa urobia skôr.   Prvým čiastkovým riešením, ktoré pomôže situáciu riešiť,  je vybudovanie približne 1 km dlhého úseku v trase budúceho obchvatu Senice. Od okružnej križovatky je vybudovaný 300 m úsek po budúce obchodné centrum v súkromnom investorstve. Nato bude nadväzovať uvažovaný úsek 1 km  okolo  Veterinárnej nemocnice smerom na Čáčov.  Podľa ministra Vážneho sa zodpovedné inštitúcie pokúsia  urýchliť vybavenie  stavebného povolenia do jesene roka 2009. Podmienkou je súhlas Ministerstva životného prostredia s vyňatím uvažovaného úseku z posudzovania vplyvov na životné prostredie.  Druhý dôležitý termín je, aby sa v priebehu pár mesiacov urobila súťaž na dodávateľa stavby. Stavbu tohto rozsahu je možné urobiť za 9-10 mesiacov, teda do konca roka 2010 by mala byť hotová. Bude financovaná plne zo štátneho rozpočtu.  

Minister Vážny ocenil prístup samosprávy, ktorá predostrela pripravenosť riešení v intenciách celoslovenských zámerov,  a tiež ochotu pomáhať pri vybavovaní náležitostí súvisiacich s prípravou stavby.

Na vybudovanie prvého dôležitého úseku by nadväzovala ďalšia časť obchvatu vedená mimo zastavaného územia mesta, ktorá by mohla byť dokončená v roku 2013. Posun v rokovaniach a dynamika nastala  v tom,  že sa pôvodný termín na začatie bol rok 2011.

 

 

 

Text a foto: V. Barošková

 

 






 
 

 

 

 

 

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!