Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Kultúra
publikované: 03.10.2018 - 13:21  //  aktualizácia: 03.10.2018 - 13:58  //  zobrazené: 2446

Šaša Fifa a Vierku už nájdete aj v knižke a časopise Lienka

Seničania Martin Filip a Vierka Šusteková už prešli so svojim úspešným predstavením pre deti Fifo, Vierka a začarované prasiatko po celom Slovensku. U detí sú veľmi obľúbení, a preto sa rozhodli zachovať námet rozprávky a  vydať rozprávkovú knihu. Samozrejme k tomu potrebovali partnera, ktorý by im s vydaním knihy pomohol.  Tento nápad zaujalo nezávislé vydavateľstvo LibertySpace na čele s Radkom Bovanom, ktoré vydáva časopis Lienka a knihy od rôznych autorov.  Po niekoľkých rokovaniach prišlo k dohode a rozprávková knižka  Fifo, Vierka a začarované prasiatko z dielne autorov Vierky Šustekovej a Martina Filipa, ktorá začiatkom tohto týždňa uzrela svetlo sveta. Spoločne s deťmi sa v nej vydávajú zachrániť prasiatko Kvík, ktoré zaklial zlý škriatok Špinko. Knižka je plná farebných obrázkov,  ktoré  ilustrovala výtvarná ilustrátorka a pedagogička Anna Gajová.  

A to nie je všetko - divadielko Šašo FIFO a priatelia bude mať v každom čísle časopisu Lienka svoj priestor,  na ktorom deťom prinesú príbehy prostredníctvom kresleného rozprávkového komixu. Deti sa dozvedia ako sa Fifo a Vierka dostali do rozprávky, ako to chodí vo Fifolandii a ako žijú rozprávkové zvieratká. Časopis Lienka má totiž od septembra 2018 úplne nový šat. Zmenil sa celkový rozsah, dizajn, obsahová náplň a jeho hlavnými postavičkami sa stali - dvojičky Riki a Niki. Lienka sa stala časopisom, ktorý spája u detí hravosť s ľudskými hodnotami a podporuje ich nielen v kreativite, ale aj v slobodnom rozhodovaní sa a zodpovednosti. Nechýba v ňom humor i veľké množstvo súťaží, ale zámerom je približovať deťom aj vlastnosti ako sú vďačnosť, úprimnosť či odvaha. Presne tak, ako Fifo a Vierka učia deti na predstaveniach.

Kde a ako si môžete kúpiť knižku alebo časopis? Pri ročnom predplatnom vynoveného hodnotovo-hravého časopisu  pre deti a ich inšpirátorov Lienka je knižka úplne zdarma. Samostatne si ju budete môcť zakúpiť už od októbra aj na predstaveniach Fifa a Vierky, na webe www.sasofifo.xyz/eshop, na stránkach časopisu www.elienka.sk/shop a neskôr vo vybraných kníhkupectvách.

Fifo a Vierka by sa radi touto cestou poďakovali vydavateľstvu LibertySpace a Radkovi Bovanovi za spoluprácu pri vydaní knihy  a možnosť byť súčasťou detského časopisu.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!