Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 17.05.2021 - 13:24  //  aktualizácia: 17.05.2021 - 13:33  //  zobrazené: 5031

Senické vakcinačné centrum zdvojnásobilo očkovacie kapacity

Zdravotnícke zariadenie Poliklinika Senica, ktorého zriaďovateľom je mesto Senica, otvorilo v priestoroch polikliniky vakcinačné centrum ešte 17. marca. Po dvoch mesiacoch fungovania centrum zdvojnásobuje kapacitu denne podaných dávok.

V súlade s očkovacou politikou štátu bola senickému vakcinačnému centru určená vakcína Moderna. Na základe stanovených dodávok vakcín bola denná kapacita centra v Senici určená od začiatku jeho fungovania na maximálne 100, neskôr na 110 dávok vakcín denne, po dvoch mesiacoch (od 17. mája) sa toto číslo zdvojnásobilo na 220 dávok. Do pondelka 17. mája senické očkovacie centrum podalo viac ako 4200 dávok vakcíny Moderna.

„Dôvod je jednoduchý, je potrebné zrýchliť očkovanie občanov Slovenskej republiky a keďže ministerstvo zdravotníctva v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom prisľúbili navýšiť počet vakcín, tak sme sa rozhodli ísť aj my cestou zvýšenia kapacity nášho očkovacieho centra na dvojnásobok,“ vysvetľuje riaditeľ Polikliniky Senica Jozef Mikuš.

Navýšenie kapacity si vyžiadalo zostavenie ďalšieho očkovacieho tímu a takisto presťahovanie vakcinačného centra v rámci priestorov Polikliniky Senica. Oddnes, sídli vo väčších a pre čakajúcich komfortnejších priestoroch bývalého bufetu na prízemí, kam sa objednaní záujemci dostanú vedľajším vchodom pre ambulancie pohotovostnej služby.

„Ako sme už pred časom avizovali, stále je v hre zriadenie veľkokapacitného očkovacieho centra v Senici, doteraz však bol tento zámer limitovaný predovšetkým nedostatkom vakcín. Ak by napokon prišlo na toto riešenie, uvažujeme so športovou halou aj kvôli lepším možnostiam parkovania. Uvidíme však, ako bude využívaná zdvojnásobené kapacita tohto nášho súčasného centra v poliklinike a podľa toho budeme vedieť, či majú takéto snahy a zámery zmysel,“ uviedol primátor Senice Martin Džačovský.

Mechanizmus prihlasovania na očkovanie – aj na to v Senici - ostáva rovnaký. Požiadať o očkovanie je potrebné cez štátny rezervačný systém korona.gov.sk, kde si záujemca zaklikne preferované miesto očkovania, následne by mala prísť potvrdzujúca esemeska o registrácii a potom už esemeska s konkrétnym termínom na očkovanie. „V prípade, že má občan záujem dostať sa do zoznamu náhradníkov nášho očkovacieho centra, treba sa prihlásiť na e-mail: ockovanie@poliklinikase.sk. Keď sa uvoľní miesto, voláme náhradníkov z tejto databázy,“ informuje riaditeľ Polikliniky Senica.

Senické vakcinačné centrum zriadené v poliklinike je otvorené od pondelka do piatka od 8:00 do 15:30 hodiny. Rozšírením jeho kapacity vznikne priestor na podanie 4840 dávok vakcín mesačne.

Podľa posledného schválenia vakcinačnej stratégie ministerstva sa môžu na očkovanie prihlasovať (korona.gov.sk) ľudia nad 35 rokov na vakcínu Moderna a Pfizer.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!