Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 09.03.2023 - 08:47  //  aktualizácia: 09.03.2023 - 09:31  //  zobrazené: 1387

Senickým dámam zatancoval a zaspieval k MDŽ folklórny súbor Urpín

Žena je slovo, ktoré v sebe skrýva čaro, krásu, duchaplnosť i zmyselnosť. 8. marec a Medzinárodný deň žien je jednou z príležitostí na prejavenie úcty a vďaky práve ženám.

Pri príležitosti MDŽ pripravila senická radnica kultúrno-spoločenské podujatie, ktoré sa uskutočnilo podvečer 8. marca v kinosále domu kultúry a tú pozvané dámy zaplnili takmer do posledného miesta.

Výber umeleckého hosťa tentokrát padol na tradičnú nôtu, keď na pódiu zahrali, zaspievali a zatancovali folkloristi zo súboru Urpín. Ešte pred ich programom primátor Senice Martin Džačovský v príhovore prítomným dámam v hľadisku zaželal: „Prajem vám, aby ste vždy mali koho pohladiť a aby mal kto pohladiť vás. Aby ste milovali a boli milované. Aby ste nikdy nemali dôvod pre slzy, ale len pre úsmev. Aby ste rozosievali teplo, nehu, krásu a ženské dobro. Aby ste boli istotou vašich domovov a rodinných spoločenstiev, aby ste boli hrdé na to, že ste ženy. Želám vám všetko dobré nielen v súkromí, ale aj na vašich pracoviskách a všade tam, kde pôsobíte.“

Vedenie mesta si takýmto štýlom už po tretíkrát dovolilo poďakovať ženám z najrozličnejších organizácií a inštitúcií v meste. Kapacita sály domu kultúry má však svoje limity a keďže radnica pripravuje MDŽ takýmto spôsobom každoročne, každý rok môžu organizácie vyslať iné ženské zastúpenie. 
 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!