Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Kultúra
publikované: 22.09.2020 - 12:08  //  aktualizácia: 25.09.2020 - 09:16  //  zobrazené: 1540

Spevácke súbory seniorov zaplnili Dom kultúry v Senici

I v tejto zložitej dobe epidémie COVID-19 a za prísnych hygienických opatrení, sa podarilo Okresnej organizácii Jednoty dôchodcov v Senici pripraviť krásne sobotňajšie popoľudnie - piaty ročník Okresnej prehliadky speváckych súborov seniorov, na ktorej vystúpilo 9 súborov z okresu Senica. Predstavili sa  domáci súbor SENIORKA, Spevácky súbor SPIEVANKY z Borského Mikuláša, Folklórna spevácka skupina SMRDÁČANÉ zo Smrdák, Spevácka skupina JDS z Prietrže, Spevácka skupina Záhoráci - Smolinčané zo Smolinského, Folklórna skupina SENIOR zo Šaštína Stráži, Spevácka skupina PETRANÉ z Plaveckého Petra, Spevácka skupina JABLONIČANKA z Jablonice, Ženská spevácka skupina KUKLOVJANKA z Kuklova. Hosťom prehliadky bol mužský spevácky zbor ECHO z Holíča.
Prehliadku otvorila predsedníčka OO JDS pani Mária Jamrišková, ktorá v prvom rade ospravedlnila primátora mesta Senica pána Martina Džačovského, pre jeho zmenyv programe. Privítala všetky spevácke súbory, Krajskú predsedníčku RK JDS v Trnave pani Elenku Honzovú, čestnú predsedníčku OO JDS v Senici pani Boženu Hradskú, predsedníčku MsO JDS v Senici pani Máriu Slezákovú a Mareka Grimma, povereného vedením MsKS a zodpovednú pracovníčku domu kultúry za organizácie tretieho sektora pani Lenku Zichovú. Privítala všetkých starostov obcí a predsedov ZO JDS, ktorí prišli podporiť svoje spevácke súbory a všetkých divákov, ktorí prišli prežiť krásny kultúrny zážitok. Predstavila moderátora prehliadky pána Petra Husára a vyzvala ho, aby sa ujal slova.
Po vystúpení všetkých súborov boli vedúci súborov odmenení a všetci si zaspievali spoločnú pieseň Holubienka.

Predsedníčka poďakovala všetkým súborom za vystúpenie a divákom za účasť na tejto peknej akcii, popriala všetkým pevné zdravie, pohodu a spokojnosť v rodinách.

 


Mária Jamrišková, predsedníčka OO JDS

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!