Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 04.05.2023 - 10:40  //  aktualizácia: 04.05.2023 - 10:48  //  zobrazené: 889

Švajčiarsko a Slovensko oslavujú 30 rokov diplomatických vzťahov

​​​​​​

Mesto Senica sa významnou mierou dlhoročne podieľa na budovaní a udržovaní vzájomne podnetných vzťahov so švajčiarskymi partnermi. Aj vďaka tomu sa v Senici uskutočnil jeden z troch koncertov na Slovensku (okrem Senice v Bratislave a Košiciach) konaných pri príležitosti tohto významného výročia. V Záhorskej galérii J. Mudrocha sa za účasti veľvyslanca Švajčiarska Petra Nelsona uskutočnil slávnostný koncert zoskupenia LES MONSIEUR MONSIEUR, ktoré tvoria švajčiarski umelci Laurent Brunetti a Mario Pacchioli.

Naše vzťahy sa v priebehu času stali veľmi aktívnymi a úspešnými. Spolupráca medzi našou Senicou a vaším Herzogenbuchsee je pre nás veľkým prínosom a nesmierne si ju vážime. Je príkladom toho, ako môžu mestá spolupracovať a navzájom sa obohacovať. Vďaka našej spolupráci sme sa navzájom vzdelávali a zdieľali skúsenosti v oblasti fungovania samospráv, obecných polícií, či kultúrneho života, ale opakovane sme zaznamenali aj vašu materiálnu pomoc, ktorá smerovala do zariadenia pre seniorov a tiež utečencov z Ukrajiny. Ďakujeme,“ povedal počas slávnostného koncertu primátor mesta Martin Džačovský.

Dobré vzťahy, spolupráca a priateľstvo medzi Senicou a Švajčiarskom dlhodobo fungujú aj vďaka práci a angažovanosti Petra Horvátha, ktorý je dlhoročným koordinátorom týchto vzťahov.

 

Foto: Záhorská galéria J. Mudrocha

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!