Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 25.06.2008 - 08:46  //  aktualizácia: 25.06.2008 - 08:46  //  zobrazené: 2104

Svoj región a mesto poznajú

 Tak  možno zhodnotiť vedomosti  víťazov súťaže Poznaj svoj región – poznaj svoje mesto, ktorá sa konala   v senickom Dome kultúry 19. júna. Víťazom sa stali žiaci I. ZŠ Senica pred družstvom ZŠ Kúty a III. ZŠ Senica. Štvrtý ročník súťaže zorganizovali miestny odbor Matice slovenskej, Záhorská knižnica a Mesto Senica.


Až tretí tematický okruh otázok zo súčasnosti a prírody preveril vedomosti 10 družstiev zo škôl Senického okresu, pretože históriu a osobnosti  a kultúru a šport zvládli takmer bezchybne.  Porota – Valéria Kubíková, predsedníčka miestneho odboru Matice slovenskej, Katarína Soukupová, riaditeľka Záhorskej knižnice a Viera Barošková, šéfredaktorka Našej Senice – rozhodla, že pri rovnosti bodov družstiev  I. ZŠ Senica a ZŠ Kúty sa musí o víťazovi rozhodnúť  v rozstrele. Až tretia otázka o  Viliamovi Paulinym Tóthovi, spisovateľovi, novinárovi, národnom dejateľovi, zakladateľovi Matice slovenskej,   rozhodla. Správne na ňu odpovedali žiaci školy, ktorá sa nachádza  na ulici pomenovanej po tomto významnom senickom rodákovi.

Do 4. ročníka okresnej, predtým 9 rokov  mestskej vlastivednej súťaže, sa zapojilo 7 škôl z okresu Senica a trio senických škôl uzatváralo družstvo Gymnázia L. Novomeského. Do školských kôl sa zapojilo takmer 2 000 žiakov.  Je potešiteľné, že počet mimosenických škôl v súťaži pribúda a že žiaci pod vedením učiteľov získavajú širší prehľad a znalosti o regióne.

Podujatie moderovala  Monika Mikušová a súťažiacim družstvám i publiku sa predstavila finalistka Pop Senica 2008 Paula Krajčiová a  mažoretky Bambuľky CVČ Senica pod vedením Martiny Jamrichovej.

bar
Foto  autorka




Paula Krajčiová


 Víťazné družstvo I. ZŠ Senica:
 Klára Oslejová, Karolína Vacová, Patrícia Černeková a Ivana Plevková.
Dievčatá pripravovala pani učiteľka  Anna  Kmecová.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!