Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 03.04.2020 - 11:18  //  aktualizácia: 03.04.2020 - 11:35  //  zobrazené: 2689

Termíny a podmienky zápisu detí do materskej školy

Riaditeľka Materskej školy  L. Novomeského 1209/2 Senica /MŠ/ oznamuje rodičom, že v zmysle rozhodnutia Ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa § l50 ods. 8 zákona č.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,školský zákon") zo dňa 27.3.2020

podávanie  žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do jednotlivých elokovaných pracovísk /EP/ na školský rok  2020/2021  sa uskutoční v dňoch od 4.mája do 15.mája 2020 nasledovne:

od 4.5.2020 do 7.5.2020 v jednotlivých EP od 9.00 do 11.00,

od 11.5.2020 do 15.5.2020 v jednotlivých EP od 14.00 do 16.00 bez osobnej prítomnosti detí, s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.

Žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ je prístupná na stránke http://www.mssenica.webnode.sk/ v časti Služby, alebo cez odkaz: Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie

Vyplnenú a podpísanú žiadosť treba odovzdať zástupkyni v konkrétnom EP v čase zápisu uvedenom vyššie.

Potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa sa nebude vyžadovať; ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa zákonní zástupcovia dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave, dieťa bude prijaté len na adaptačný pobyt.

Ak pôjde o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, nebude sa vyžadovať predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie; ak zákonní zástupcovia dieťaťa so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave a vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, dieťa bude prijaté len na diagnostický pobyt.

 

PODMIENKY PRIJÍMANIA DETÍ DO MŠ:

S  prihliadnutím na § 3 vyhlášky č. 306/2008 Z.z. o materskej škole  a na § 59 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní /školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov oznamuje riaditeľka MŠ Senica nasledovné podmienky prijímania detí do MŠ:

Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa spravidla od troch do šiestich rokov.

Prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšili päť rokov veku , deti s odloženou školskou dochádzkou a dodatočne odloženou školskou dochádzkou.

Pred nástupom do MŠ musí mať každé dieťa osvojené základné hygienické návyky, základy sebaobsluhy a musí ovládať základy stolovania / dieťa nesmie nosiť plienky, vie sa pýtať na WC, vie sa obuť, vyzliecť, dokáže jesť lyžicou a piť z pohára/.

V prípade zvýšeného záujmu o prijatie detí do MŠ, ktorý by mohol prekročiť kapacitu

MŠ sa bude zohľadňovať splnenie nasledovných kritérií:

  1. k septembru príslušného kalendárneho roku dieťa dovŕši fyzický vek tri roky

  2. individuálna situácia dieťaťa (dieťa samoživiteľa, osirelé dieťa,...)

  3. opakovane podávaná žiadosť v dvoch po sebe nasledujúcich rokoch v danom elokovanom pracovisku/EP/ MŠ

  4. sociálne znevýhodnené prostredie dieťaťa- potrebné predložiť potvrdenie príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

  5. starší súrodenec, ktorý navštevuje to isté EP

    Deti po dovŕšení dvoch rokov veku môžu byť prijaté, ak sú vytvorené vhodné materiálne a personálne podmienky a dosahujú požadovanú úroveň v oblasti hygienických návykov a sebaobsluhy a ak to dovoľuje kapacita MŠ /!/.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!