Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Pozvánky
publikované: 06.03.2023 - 12:09  //  aktualizácia: 03.03.2023 - 12:12  //  zobrazené: 1220

Týždeň slovenských knižníc 2023


Záhorská knižnica sa aj tento rok pripája k celoslovenskému podujatiu Týždeň slovenských knižníc. Každý deň od 6. do 11. marca sa bude v knižnici niečo diať.

Začíname maratónom v hraní spoločenských hier v zmodernizovanom oddelení odbornej literatúry. Pozvanie do Záhorskej knižnice prijala obľúbená slovenská spisovateľka, ktorá píše nielen ženské romány, ale vie zaujať aj deti, Dana Hlavatá. Veríme, že už len názvami jej kníh „Našej mame hrabe“, „Nášmu tatovi preplo“, „Môj brácho je magor“... osloví aj deti, ktoré si cesty ku knihe ešte len hľadajú. Svoju, v poradí už štvrtú knihu TEKELI-LI, príde do Záhorskej knižnice uviesť do života autor steampunkovej literatúry, seničan Peter Jelínek. Krstiť sa bude... Ale veď príďte a uvidíte. Niekedy nie je na škodu vypnúť hlavu a  zamestnať ruky. V relaxačnej dielničke pre dospelých budeme vyrábať šperk z prírodných kameňov s Monikou Grepiniakovou. Neposlušné deti. Existujú či neexistujú? To bude téma pre psychologičku Simonu Hrubú. Pripravte si otázky, určite dostanete odpoveď. V Záhorskej knižnici myslíme aj na obyvateľov Ukrajiny, ktorí našli svoj domov v Senici a v blízkom regióne. Chceme im pomôcť prekonať jazykovú bariéru konverzáciou v slovenskom jazyku. A zatiaľ čo rodičia budú rozprávať, pre ich deti budú pripravené kreatívne dielničky v oddelení pre deti a mládež.

Týždeň slovenských knižníc bude bohatý. Vyberiete si? Ak nie, nevadí. Naším cieľom je, aby bola knižnica bezpečným miestom pre každého, kto sa chce nielen vzdelávať či zabávať. Prísť a relaxovať v príjemnom prostredí môžete len tak.    

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!