Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 03.09.2008 - 16:49  //  aktualizácia: 15.06.2017 - 20:25  //  zobrazené: 1401

V Senici sa bude vyrábať kanadský šindel

 Do priemyselného parku v Senici prichádza ďalší investor. Primátor Senice Ľubomír Parízek podpísal vo štvrtok 28. augusta  na MsÚ zmluvu s pánom Michelom Petitjean, generálnym managerom spoločnosti IKO Sales International  Belgicko.

 
Pravdepodobne každý kto staval dom, sa stretol s firmou IKO, keďže táto firma je najväčším kanadským výrobcom a svetovým exportérom živičných strešných šindľov. Na svetovom trhu pôsobí od 50. rokov 20. storočia. Má viac ako 20 výrobných závodov a niekoľko obchodných zastúpení. Spoločnosť IKO vyvíja a používa suroviny a technologické zariadenia, ktoré patria k najkvalitnejším vo svetovom meradle. Ako jediný vertikálne integrovaný výrobca šindľov, spracováva samostatne všetky strategické suroviny pre výrobu šindľov a ako jediný výrobca šindľov v Európe, si samostatne kontroluje výrobný proces od získavania nerastných surovín potrebných pre výrobu šindľov, až po distribučný proces. Vo všetkých výrobných závodoch má IKO zariadenia na oxidáciu asfaltu, ťaží a farbí posypový granulát, vďaka čomu dosahuje skvelé parametre pokiaľ ide o farebnú stálosť a vzhľad šindľov.

V novom výrobnom závode, ktorý firma plánuje postaviť v priemyselnej zóne Senica – Kaplinské pole na ploche 9,5 ha, je navrhovaná výroba strešnej krytiny tzv. „kanadský šindeľ“.  V Senici by sa jej malo vyrobiť približne 97000 t/rok. S výstavbou firma plánuje začať ešte tento rok a zámer by mal byť dokončený v lete 2010. Výstavba závodu si vyžiada celkovú investíciu 25 mil. EUR. Príchodom tohto investora vznikne v Senici 50 pracovných miest z toho 10 v administratíve a 40 vo výrobe na dvojsmennú prevádzku.

V priemyselnej zóne sa momentálne pracuje na dobudovaní kompletnej základnej infraštruktúry, ktorá by mala byť dokončená koncom októbra. Asi pred mesiacom mesto podpísalo zmluvu s investorom z Talianska a v súčasnosti prebiehajú intenzívne rokovania aj s ďalšími investormi.
 


 

 

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!