Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 22.02.2021 - 15:26  //  aktualizácia: 22.02.2021 - 15:29  //  zobrazené: 1827

Vakcinačné centrum v poliklinike je pripravené na otvorenie, čaká na zmluvu s ministerstvom

Neštátne zdravotnícke zariadenie a nezisková organizácia Poliklinika Senica, ktorej zakladateľom je mesto Senica, je nachystané na otvorenie očkovacieho centra, ktoré bude sídliť v priestoroch budovy zariadenia.

 

"Poliklinika Senica má vakcinačné centrum po administratívnej aj personálnej stránke pripravené, momentálne čakáme na podpis zmluvy s ministerstvom zdravotníctva. Aktuálna situácia je však taká, že je nedostatok očkovacích vakcín proti COVID-19, preto k tomu rezort pristúpi zrejme až potom, čo budú dodávky vakcín obnovené," vysvetľuje riaditeľ Polikliniky Senica Jozef Mikuš.

 

Podľa predbežných prepočtov by pripravené vakcinačné centrum v Senici stíhalo denne zaočkovať stovku záujemcov, čo mesačne predstavuje cca 2500 ľudí. Jeho prevádzka je naplánovaná od pondelka do piatka, osem hodín denne. Prístupné bude pre všetkých záujemcov, ktorí budú môcť o očkovanie požiadať cez štátny rezervačný systém na stránke korona.gov.sk. Očkovanie proti COVID-19 je dobrovoľné a občanom je poskytované zdarma na základe zaregistrovania sa v uvedenom systéme.

 

"O zriadenie vakcinačného centra v meste Senica sme začali zaujímať prakticky ihneď, ako sa 26. decembra začalo na Slovensku s očkovaním proti COVID-19. Považujem za dôležité, aby občania mesta i okresu mali čo najlepšiu dostupnosť i takejto zdravotnej starostlivosti," reaguje primátor Senice Martin Džačovský.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!