Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Kultúra
publikované: 05.12.2019 - 14:38  //  aktualizácia: 05.12.2019 - 14:42  //  zobrazené: 1425

Vernisáž fotosúťaže Euroobčan

Dňa 4. decembra 2019 usporiadalo Informačné centrum Europe Direct Senica vernisáž k fotosúťaži Euroobčan. Bol to v poradí už  11. ročník, ktorý bol vyhlásený pri príležitosti 15. výročia vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie.
Súčasťou Európskej únie sa Slovensko stalo v roku 2004 spolu s ďalšími deviatimi krajinami, čo je doposiaľ najväčšie rozšírenie EÚ. Náš vstup odsúhlasilo vtedy 92,5 % občanov Slovenskej republiky.

Cieľom fotosúťaže bolo upriamiť pozornosť na ľudí, obyvateľov Európskej únie, na nás Euroobčanov. Európska únia má viac ako 500 miliónov obyvateľov a práve prostredníctvom fotosúťaže bolo vidieť našu rôznorodosť a jedinečnosť. Fotografie zachytávali významné udalosti, ale aj náš každodenný a bežný život“, povedala počas vernisáže výstavy manažérka Europe Direct Senica  Alexandra Berecová.
Pozvanie na slávnostné udeľovanie cien prijal zástupca primátora mesta Senica Filip Lackovič. Ten vo svojom príhovore ocenil nielen kvalitné a zaujímavé fotografie, ale tiež význam Európskej únie a  prácu Informačného centra Europe Direct Senica.  Hlavným porotcom fotosúťaže Euroobčan bol publicista, fotograf a reportér Denníka N, pán Andrej Bán. Ten sa však slávnostného udeľovania cien nemohol zúčastniť z pracovných dôvodov.
Do súťaže sa zapojilo spolu 20 fotografov spolu so 80 fotografiami a porota udelila 4 ocenenia a 3 čestné uznania. Cenu za 1. miesto si odniesol Michal Krištof, 2. miesto si rozdelili Martin Babarík s Tomášom Bilkom a 3. miesto so svojou fotografiou získal Andrej Perička. Čestné uznanie dostali Suzanna Včelková, Tomáš Jurovatý a Ľubica Krištofová.
Výstava je umiestnená na Mestskom úrade v Senici v priestoroch Informačného centra Europe Direct Senica a bude trvať do 31. januára 2020.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!