Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 25.11.2020 - 09:17  //  aktualizácia: 16.12.2020 - 12:43  //  zobrazené: 2051

Vianočná atmosféra v Senici bude aj tento rok vďaka bohatej výzdobe a okienkovému predaju

Blížia sa najkrajšie sviatky roka – Vianoce. Žijeme momentálne zvláštnu dobu plnú obmedzení kvôli pandémii koronavírusu. Mesto Senica rovnako ako ostatné samosprávy bolo nútené zrušiť všetky verejné podujatia, vianočnú atmosféru chce však v našom meste zachovať. Bohatá vianočná výzdoba sa rozžiari počas prvej adventnej nedele 29. novembra 2020 a Seničania sa môžu tešiť aj na niekoľko noviniek.
 
Už v minulom roku pribudlo na námestí nové vianočné osvetlenie, ktoré domácich aj návštevníkov očarilo. Osvetlená bude 23 metrov vysoká duglaska tisolistá, ktorá rastie priamo na Námestí oslobodenia a pravdepodobne sa môže pýšiť titulom najvyššieho živého vianočného stromčeka na Slovensku. K nej v minulom roku pribudol aj desať metrov vysoký ihlan priamo uprostred námestia s nápisom Veselé Vianoce v Senici, z ktorého sa tiahnu svetelné reťaze do všetkých strán a nad hlavami návštevníkov vytvárajú hviezdne nebo
 
Chýbať nebude opäť ani adventný veniec, na ktorom sa každú nedeľu rozžiari svieca a ozdobná vstupná brána na námestie. „Vianočnú výzdobu sme tento rok opäť vylepšili. Dozdobený bude potôčik patriaci k fontáne, kde svetelné hady nahradia počas vianočného obdobia tečúcu vodu. Verím, že Seničanov nadchne aj druhá novinka, ktorou budú tri metre široké anjelské krídla. Pri nich sa budú môcť okoloidúci zastaviť a spraviť si peknú vianočnú fotografiu,“ prezradil primátor mesta Martin Džačovský.
 
Na námestí bude atmosféru dotvárať reprodukovaná vianočná hudba.  Niekoľko tradičných predajcov však požiadalo Mesto Senica o prenájom verejného priestranstva na námestí za účelom okienkového predaja. Vyzerá to tak, že si budete môcť zakúpiť a vziať si so sebou street food dobroty ako hamburgre či hot-dogy, nebude chýbať tradičná cigánska pečienka, lokše, varené víno, perníčky a medovníkové cesto. Svoje stánky s okienkovým predajom tu chcú predajcovia rozložiť od 14. do 22. decembra v čase od 10:00 do 20:00 hodiny.
 
Kultúrny program sa tento rok na námestí konať nemôže. Mestské kultúrne stredisko Senica však pripravuje vianočný program v dome kultúry tak, aby spĺňal všetky protipandemické opatrenia. Podrobnejšie o vianočnom programe budeme informovať už čoskoro.
 
Sponzorský dar a zapožičanie vianočnej výzdoby poskytli spoločnosti: CORA GEO, s. r. o. a Technické služby Senica, a. s. ĎAKUJEME.
 
    
 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!