Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 06.11.2019 - 14:57  //  aktualizácia: 06.11.2019 - 15:03  //  zobrazené: 884

Výjazdové zasadnutie zastupiteľstva TTSK v Senici

Nielen vláda SR máva výjazdové zasadnutia v regiónoch, ale takéto zasadnutia začal realizovať aj Trnavský samosprávny kraj. V stredu 6. novembra rokovalo zastupiteľstvo TTSK v Dome kultúry Senica. Naše mesto bolo tretím okresným mestom po Dunajskej Strede a Piešťanoch, kde sa takéto zasadnutie mimo priestorov TTSK uskutočnilo.

Predsedu TTSK Jozefa Viskupiča a krajských poslancov privítal v Senici primátor mesta Martin Džačovský, ktorý je zároveň poslancom TTSK. Pred začatím oficiálnej časti programu sa župnému zastupiteľstvu predstavil Folklórny súbor Sadováčik. Rokovanie  zastupiteľstva TTSK bolo otvorené slovenskou hymnou v podaní Speváckeho zboru ZUŠ vo verzii Dobrovoľnícka, ktorej najstarší zápis sa nachádza v zápisníku rodáka zo Senice V. P. Tótha z roku 1844 (významného politika tej doby).


Z jednotlivých bodov rokovania sa Seničanov asi najviac týkal bod č. 8, v ktorom boli schvaľované Investície do okresu Senica.

 

Schválené boli investície:

  • zámer výstavby telocvične v Strednej odbornej škole v Senici a vyčlenenia finančných prostriedkov na prípravu projektovej dokumentácie;
  • zámer rekonštrukcie sociálnych zariadení v Domove sociálnych služieb a zariadení pre seniorov v Senici;
  • zámer adaptácie podkrovia na výstavný priestor a úpravu parku pri Záhorskej galérii J. Mudrocha v Senici;
  • zámer celkovej rekonštrukcie vykurovacieho systému, výmeny kotlov a úpravou zadného dvora v Záhorskej knižnici v Senici.
  • zámer prepojenia komunikácií II/500 a III/05117 - TTSK a mesto Senica sa budú spolupodieľať na príprave a realizácii stavby prepojenia ciest II/500 a III/05117. TTSK už v roku 2017 realizoval stavebný objekt SO 05 Chránička plynovodu STL 150 v hodnote 16 989,94 € z vlastných finančných prostriedkov.
  • TTSK už realizoval pilotný projekt „autobus na zavolanie“ v obciach a osadách s malým počtom cestujúcich. V úvodnej fáze projekt umožňuje objednať a využiť prepravu medzi mestom Senica a obcami Prietrž a Rovensko.

 

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!