Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 09.11.2009 - 13:27  //  aktualizácia: 12.06.2017 - 00:04  //  zobrazené: 640

Vzdelávanie pedagogických zamestnancov MŠ vzbudilo veľký ohlas

njvms-logo.jpgPedagogickí zamestnanci materských škôl senického okresu sa v piatok 6. 11. 2009 zúčastnili prvého školenia realizovaného v rámci projektu Interkulturálne vzdelávanie detí a dospelých. Školenie prebiehalo formou prednášky a jej odborným garantom bola pani PhDr. Kvestoslava Vačková, PhD., z Pedagogickej fakulty UK v Bratislave.

 

Téma prvej prednášky sa niesla v duchu problematiky „Psychologických otázok edukácie dieťaťa“.

Obsahom prednášky bol rozvoj kognitívnych funkcií dieťaťa predškolského veku. Prednášajúca apelovala na rozvoj pamäti a pozornosti u detí v materských školách ako na dobrý základ pre učenie detí v predškolskom a následne v školskom veku. Svojim poslucháčkam ponúkla možnosti rozvoja kognitívnych funkcií dieťaťa formou praktických príkladov overených vlastnou 13 ročnou praxou, ukážok zaujímavých cvičení a hravých aktivít, o ktoré učiteľky materských škôl prejavili aktívny záujem.

Pani doktorka Vačková si svojim interaktívnym prístupom rýchlo získala priazeň svojich poslucháčok . Napriek tomu, že prednáška trvala štyri hodiny, mnohé účastníčky sa vyjadrili , že im tento čas vďaka pútavému rozprávaniu rýchlo ubehol. Pedagogičky svojej prednášajúcej vyjadrili svoju spokojnosť a slová vďaky za prínosné informácie.

Pani Vačková pri rozlúčke so svojimi „študentkami“ zdôraznila význam učiteliek materských škôl v živote dieťaťa, ktorú si rodičia veľakrát neuvedomujú. Upozornila na fakt , aké dôležité je pracovať s dieťaťom do 6 roku jeho života. Zdôraznila, že to čo je v tomto období u dieťaťa zanedbané a opomenuté, už psychológ len ťažko napraví. „Celý základ budúceho úspechu dieťaťa je v rukách pedagógov materských škôl ... “ zaznelo na záver prínosného stretnutia.

Pedagogickí zamestnanci budú mať možnosť v Senici zabsolvovať ešte štyri prednášky a štyri workshopy.

Odbornú záštitu nad ďalším vzdelávaním pedagogických zamestnancov materských škôl garantuje projektový partner Centrum ďalšieho vzdelávania Univerzity Komenského v Bratislave.

Projekt je realizovaný v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko 2007 -2013 a je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

projekt_logo.jpgprojekt_logo2.jpg




Mgr. Ľubica Melišová
projektový manažér

 

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!