Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 04.05.2021 - 08:24  //  aktualizácia: 04.05.2021 - 08:26  //  zobrazené: 998

Začala rekonštrukcia strechy senického zimného štadióna

Mesto Senica prostredníctvom správcu zimného štadióna, ktorým sú Rekreačné služby mesta Senica spol. s r. o., dnes začalo s rekonštrukciou strechy nad ľadovou plochou.

 „Po strechách domova sociálnych služieb a domu smútku na senickom cintoríne prišla na rad aj potrebná rekonštrukcia strechy zimného štadióna. Je to opäť jedna z tých investícií, ktorá nie je až tak na očiach verejnosti a aj preto sa s ňou zrejme v minulosti toľko otáľalo. Považujem však za veľmi dôležité, aby sme podobným investíciám venovali dostatočnú pozornosť, pretože kvalitná strecha je jedným zo základných prvkov stavby a predpokladom pre jej dlhodobo udržateľné prevádzkovanie," vysvetľuje dôvody tejto investície primátor Senice Martin Džačovský.

Rekonštrukčné práce sú naplánované vo finančnom rozsahu takmer štvrť milióna eur. Strecha zimného štadióna zatekala na viacerých miestach a lokálne opravy už nebolo možné realizovať kvôli statickému zaťaženiu. Princípom rekonštrukcie je oprava strešného plášťa, počas ktorej bude odstránená hydroizolácia a pôvodná tepelná izolácia z minerálnej vlny. Tieto budú nahradené novým zateplením a hydroizoláciou. Práce budú zahŕňať aj demontáž a spätnú montáž bleskozvodu s doplnením zemničov, úpravu odvodnenia strechy, výmenu zasklenia strešných svetlíkov s opravou náterov pomocných oceľových konštrukcií a ďalšie doplnkové práce.

Opravu strechy realizuje firma PROIZOL, s. r. o. z Bánoviec nad Bebravou. Na oprave strechy momentálne pracuje pätnásť pracovníkov, ktorí by mali práce stihnúť zrealizovať do dvoch mesiacov.

 

Foto: Ondrej Danada

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!