Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 27.11.2020 - 14:31  //  aktualizácia: 03.12.2020 - 10:43  //  zobrazené: 876

Zo Švajčiarska dorazil predčasný vianočný darček pre seniorov zo zariadení sociálnych služieb

Už po niekoľkýkrát prišiel do Senice kamión zo Švajčiarska naložený charitatívnym materiálom. Jeho obsahom boli polohovateľné postele, matrace, nočné stolíky a invalidné vozíky, ktoré budú slúžiť klientom zariadení sociálnych služieb. Mestu Senica sa túto zásielku podarilo vybaviť vďaka dlhoročným dobrým vzťahom a spoluprácou s Maltézskym rádom vo Švajčiarsku a slovenskou ambasádou vo švajčiarskom Berne. Túto spoluprácu dlhé roky zastrešuje  v Senici Peter Horváth, ktorý je koordinátorom vzťahov medzi Švajčiarskom a Slovenskom, je členom Švajčiarskej obchodnej komory a prezidentom Švajčiarskej spoločnosti na Slovensku.

Som nesmierne rád, že sa nám podarilo pre senických seniorov vybaviť takýto krásny vianočný dar v podobe 30 kusov elektricky polohovateľných postelí spolu s kvalitnými matracmi a nočnými stolíkmi a ako bonus aj niekoľko invalidných vozíkov. Zásielku sa podarilo vybaviť a doručiť aj napriek tomu, že je tento rok poznačený nepriaznivými okolnosťami celosvetovej pandémie. Navyše sa jedná o pomocný materiál pre našich seniorov, ktorí sú touto pandémiou najviac postihnutí. Zároveň verím, že zásielka pomôže aj zdravotníckemu personálu k pohodlnejšej manipulácii s odkázanými osobami,“ vyjadril spokojnosť zástupca primátora Filip Lackovič, ktorý v spolupráci s Petrom Horváthom zásielku vybavoval.

Príchod polohovacích postelí ocenila aj riaditeľka Zariadenia sociálnych služieb Senica Slavomíra Jurovatá: „Je to neoceniteľná pomoc, ktorá zdvihne komfort našim klientom. Týmito posteľami nahradíme staré váľandy a vďaka tejto zásielke už budú v celom zariadení vymenené postele za polohovacie.“

Poďakovanie Mesta Senica patrí Andreasovi Jarossovi, riaditeľovi Maltézskeho rádu vo Švajčiarsku, Linde Kapustovej Helbichovej zo slovenskej ambasády vo Švajčiarsku a Petrovi Horváthovi, prezidentovi Švajčiarskej spoločnosti na Slovensku.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!