Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Kultúra
publikované: 22.09.2021 - 15:55  //  aktualizácia: 22.09.2021 - 15:57  //  zobrazené: 993

DRAMAŤÁCI BODOVALI NA FILMOVOM FESTIVALE

Prvý septembrový víkend patril sviatku filmovej tvorby na Slovensku.

V Bardejovských kúpeľoch sa konal 29. ročník celoštátnej súťažnej prehliadky amatérskej filmovej tvorby Cineama 2021.

Do najvyššieho kola sa postupom z regionálnych a krajských stupňov súťaže „prebojovali“  aj žiačky Literárno-dramatického odboru zo ZUŠ v Senici Katarína Čmaradová, Zuzana Hurbaničová a Pavlína Praskačová pod pedagogickým vedením Mgr. Jany Báňayovej. Bolo to pre ne veľké prekvapenie, keďže ich krátke filmy vznikali počas dištančného učenia a do takejto súťaže išli prvýkrát.

V 91 najlepších filmoch z celého Slovenska boli zastúpené všetky vekové skupiny a žánrové kategórie ako animovaný film, hraný film, dokument a publicistika, videoklip a experiment.

Mená víťazov zazneli na záverečnom ceremoniáli, ktorý uzavrel trojdňový program plný súťažných aj nesúťažných projekcií, workshopov a sprievodných podujatí. Video Katky Čmaradovej s názvom Môj film zíkalo krásne 3. miesto.

„Atmosféra prehliadky je očarujúca a jedinečná. Zanechala v nás veľa spomienok a úžasných zážitkov. Spoznali sme veľa nových ľudí naladených na rovnakú vlnu. Je to obrovská motivácia do ďalšej tvorby či filmovej i divadelnej,“ skonštatovali nadšené dievčatá.  

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!