Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 07.04.2022 - 15:06  //  aktualizácia: 07.04.2022 - 15:39  //  zobrazené: 2277

Čože je to 50-tka

Volejbal je neoddeliteľnou súčasťou mesta Senica.

Volejbal má v Senici svoje miesto už niekoľko rokov. Pamätníci si určite spomínajú na rok 1974 kedy sa podarilo volejbalovým nadšencom založiť volejbalový oddiel pod hlavičkou TJ SH Senica (telovýchovná jednota Slovenský hodváb).

So senickým volejbalom je samozrejme spojených mnoho významných osobností, trénerov, hráčok, ktorí prispeli k rozvoju a udržaniu tohto športu v našom meste. O dva roky si bude klub pripomínať 50-te výročie založenia avšak tento rok už tú svoju 50,-tku oslavujú hneď 4 členovia terajšieho klubu VM Senica:

 

Zuzka Návratová (za slobodna Rýšová) - trénerka junioriek

Zuzka začínala ako žiačka na poste blokárky pod vedením trénera Ivana Turzu. Za dorastenky (dnešné kadetky a juniorky) hrávala s dnešnou trénerkou Lenkou Búzkovou v Modre. Po vysokej škole sa stala trénerkou vtedajšieho senického Volejbalového klubu Slovenský hodváb. Neskôr prišla dlhšia trénerská pauza, nakoľko sa stala mamičkou troch krásnych detí (Rasťo, Dianka a Adélka). Späť do klubu na trénerský post sa vrátila aj vďaka už zosnulej Dáške Blažekovej - Hagerovej. Za svoj najväčší úspech, považuje zmysel svojej práce. S väčšinou dievčat, ktoré teraz trénuje už je 6. rok a spolu tvoria skvelú partiu. Zuzka sa v ťažkých chvíľach nevzdáva, vyniká svojou trpezlivosťou, vytrvalosťou a hlavne ľudským prístupom.

 

 

 


Lenka Búzková -  trénerka najmladšej kategórie

Lenku spája volejbal už viac ako 25 rokov. V Senici začínala ako smečiarka a univerzálna hráčka a v ženskej kategórii bola nahrávačka. Na strednej škole spolu so Zuzkou Návratovou hrávala za Modru. Lenka má dcéru Lenku, ktorá tiež hrávala volejbal. Ako trénerka má bohaté skúsenosti so všetkými vekovými kategóriami od prípravky, žiačky, kadetky, juniorky a ženy. Vo svojej trénerskej činnosti je dôsledná a poctivá. Počas svojej kariéry získala aj viacero ocenení.

 

 

 

 

 

 

Andrea Vartiaková (za slobodna Šváčková) -  trénerka starších žiačok

Aďa, s prezývkou “Šváča” je s volejbalom spojená už od základnej školy, kde začínala na poste smečiarky spolu so Zuzkou Návratovou. Má dve dcéry Viktorku a Karinku.

Aďa ma neuveriteľný zmysel pre humor a solidaritu. Počas tréningov rozvíja u dievčat športového ducha a kultivuje ich osobnosť. Učí ich rešpektovať a správať sa fér v športovom svete.

 

 

 

 

 

 

FOTO z roku 1987: s číslom „6“ Andrea Vartiaková, a pod ňou Zuzka Návratová 


 

Andrej Papp - lekár

Andreja priviedla k volejbalu dcéra Lujza, ktorá získala v drese Senice titul majster Slovenska v kategórii starších žiačok. Okrem zdravotníckej podpory, Andrej pomáha a aktívne sa zapája aj do mimošportových akcií organizovaných klubom.
Je skvelým priateľom, parťákom a hlavne človekom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Volejbalová mládež Senica praje všetkým štyrom oslávencom k okrúhlemu životnému jubileu veľa veľa veľa zdravia a nezabudnuteľných volejbalových zážitkov.
Sme radi, že ste s nami.

 

 

Autor: Lucia Prokešová
Dátum: 31.3.2022

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!