Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 28.02.2023 - 08:52  //  aktualizácia: 01.03.2023 - 08:58  //  zobrazené: 1446

ĎALŠIE BEZPEČNÉ PRIECHODY PRE CHODCOV

Až 3 nové bezpečné priechody pre chodcov pribudnú na Sadovej ulici v Senici. Dva z nich budú slúžiť na zvýšenie bezpečnosti detí prichádzajúcich do základnej školy, ktorá sa na tejto ulici nachádza, ďalší bude vybudovaný na frekventovanom mieste pri prechode z parku k potravinám na sídlisku Sotina. Výstavba začína  od 1. marca 2023.

Výstavba spomaľovacích prahov s integrovanými priechodmi pre chodcov si vyžiada menšie dopravné obmedzenia. Tie sa dotknú ako vodičov, tak aj cestujúcich MHD linkou č. 4. Práce však budú realizované na dve etapy, aby bola všetka infraštruktúra, či už škola, potraviny, futbalový i zimný štadión, dostupná.

V prvej etape bude uzavretá časť cesty od križovatky ulíc Hurbanová – Sadová po základnú školu a aj časť Sadovej ulice od odbočky k futbalovému štadiónu po potraviny Jednota. Obchádzka povedie po Hurbanovej ulici (cesta I/51), cez okružnú križovatku pokračuje na ulicu Sotinská (cesta II/500) a ďalej na miestnu komunikáciu J. Mudrocha. V tejto fáze budú vybudované dva vyvýšené bezpečné priechody, a to pred Záhorskou galériou J. Mudrocha a pri potravinách Jednota, kde bude spomaľovací prah s priechodom pre chodcov posunutý o cca 10 metrov od jestvujúceho priechodu pre chodcov, ktorý sa zruší.

V druhej etape bude zrealizovaný vyvýšený priechod pred budovou bývalých telekomunikácií. V tom čase bude uzavretá časť cesty od odbočky k základnej škole po križovatku ulíc Sadová – J. Mudrocha.

V čase budovania bezpečných priechodov pre chodcov bude zriadená dočasná zastávka autobusu MHD linky č. 4. Ten nebude stáť pri parku, ale zastávka bude presunutá na J. Mudrocha pred budovu základnej školy s materskou školou.

Všetky priechody pre chodcov budú osvetlené intenzívnym svetlom odlišným od verejného osvetlenia.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!