Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 22.09.2022 - 14:20  //  aktualizácia: 22.09.2022 - 14:33  //  zobrazené: 1407

Septembrové a zároveň posledné zasadnutie zastupiteľstva v končiacom sa volebnom období sa opätovne venovalo stoeurovému príspevku na školáka

Dnes (štvrtok 22. septembra 2022) bude od 15:00 hodiny rokovať Mestské zastupiteľstvo Senica, ktoré je možné sledovať v priamom prenose na YouTube kanáli TV SEN (https://youtu.be/gbjgAfnbSpM). V aktuálnom volebnom období 2018 – 2022 ide o posledné plánované zasadnutie „mestského parlamentu“.

25-členné senické mestské zastupiteľstvo má na programe celkom 24 bodov, medzi ktorými je napríklad organizačno-technické zabezpečenie volieb do orgánov samospráv obcí a samosprávnych krajov (29. 10. 2022), informatívne správy o stave MHD, ale aj statickej oprave a budovaní nových parkovísk na území Senice. Poslanci sa budú venovať aj protestu prokurátora proti VZN o určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta. V rokovacom programe sa ocitol aj návrh zásad poskytovania jednorazového príspevku vo výške 100 eur pri nástupe dieťaťa do školy. Ich schválením poslanci umožnia rodičom prvákov podávať žiadosti na Mestský úrad Senica o jeho priznanie už od 23. septembra. Poslancom sa na stôl dostáva aj výročná správa mestského Zariadenia sociálnych služieb Senica, n.o. za predošlý rok, ako aj VZN o poskytovaní sociálnych služieb, o spôsobe a výške úhrad za sociálne služby poskytované v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta a takisto VZN o určení výšky mesačného príspevku za pobyt dieťaťa v MŠ, poplatky za školskú jedáleň, školské kluby detí, ZUŠ a CVČ.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!