Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 23.10.2009 - 14:42  //  aktualizácia: 23.10.2009 - 14:42  //  zobrazené: 724

Parkovacie miesta pribúdajú

mesto.jpgMesto Senica sa dlhodobo nepriaznivú situáciu v parkovaní vozidiel rozhodlo riešiť vybudovaním nových parkovísk. V časti Sotina bolo v máji tohto roka daných do užívania 77 nových parkovacích miest. Parkoviská sú situované v okolí Kostola sv. Cyrila a Metoda a sú vybudované s konečnou úpravou zo zámkovej dlažby.


V súvislosti s uvedením do užívania nového kostola bolo vybudované ďalšie parkovisko s počtom 32 parkovacích miest. Toto parkovisko je určené predovšetkým návštevníkom kostola, ale môžu ho využívať aj napr. návštevníci polikliniky, keďže sa nachádza v jej bezprostrednej blízkosti. Parkoviská v tejto časti spolu so spevnenými plochami v okolí kostola boli vybudované s nákladom cca 285 tis. € (cca 8,5 mil. Sk). Ďalšie parkoviská v tejto lokalite sa budú budovať v rámci výstavby nájomných bytových domov.

Zároveň sme nezabudli aj na nedostatok parkovacích miest na Starom sídlisku. Počas minulého roka bola dané do užívania spevnená plocha pri reštaurácii KORUNA a v tomto roku parkoviská na Kalinčiakovej ul. (54 miest). Spolu bolo na túto stavbu  vynaložených cca 300 tis. € (cca 9 mil. Sk). S budovaním ďalších parkovacích miest a úpravou verejných priestranstiev sa bude pokračovať v budúcom roku podľa finančných možností mesta.


Ing. Jana Oslejová, odd. výstavby, ŽP a dopravy

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!