Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 02.07.2021 - 11:41  //  aktualizácia: 02.07.2021 - 12:05  //  zobrazené: 1230

PK Aqua na majstrovstvách v diaľkovom plávaní

Plavci z PK AQUA Senica ukončili sezónu bazénových súťaží a hneď sa zamerali na diaľkové plávanie, ktoré sa pláva na jazerách a priehradách.

Prvé kolo diaľkového plávania sa konalo 26.6. na  Zlatých pieskoch, ktoré bolo pre vybrané disciplíny aj  Majstrovstvami SR. Tých sa zúčastnili Sofia Babincová, ktorá si vyplávala titul Majster SR pre určenú vzdialenosť 3 km. Natálii Špánikovej sa ušla nevďačná 4. priečka, takisto pre vzdialenosť 3 km.

Na druhý deň (27.6.)  sa druhé kolo konalo taktiež na Zlatých pieskoch,  kde boli disciplíny 1 km zaradené  ako Majstrovstvá SR.  Sofia Babincová /kategória 13-ročných/ si vyplávala opäť zlatu medailu a titul Majster SR, Natália Špániková /kategória 12-ročných/  zabojovala a obsadila striebornú  priečku. Ako nováčik v diaľkovom plávaní sa zúčastnila aj Sára Terezia Pěnkavová, ktorá si vyskúšala zaplávať 1 km.

Tréner Andrej Laho bol s výkonmi svojích zverencov spokojný a teší sa na 3. kolo diaľkového plávania, ktoré sa uskutoční na domácej vode, a to v sobotu 17.7. na Kunovskej priehrade.

 

Andrej Laho

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!