Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 07.10.2020 - 08:52  //  aktualizácia: 07.10.2020 - 09:36  //  zobrazené: 2608

Tri tituly majstra SR pre Športový klub Barbell Senica

V sobotu 3.10. sa uskutočnili v Dolnom Kubíne Majstrovstvá Slovenska mladších žiakov v mládežníckom štvorboji a súbežne sa uskutočnilo druhé kolo ligy mladších žiakov. Súťažilo sa v trojskoku súnož vpred, hode medicinbalom vzad, trhu a nadhode. Senický klub BARBELL si počínal viac než úspešne a stal sa jedným z najúspešnejších klubov súťaže, keď jeho zverenci vybojovali tri tituly majstra Slovenska:

Viktória Pašková dievčatá do 35 kg,

Natália Špániková dievčatá do 40 kg,

Vanesa Hráchová dievčatá do 45 kg,

 

dve druhé miesta:

Michaela Orgoňová dievčatá do 49 kg,

Lukáš Székely chlapci do 35 kg,

 

a dve tretie miesta:

Simon Stašek chlapci do 39 kg,

Peter Gažo chlapci do 44 kg.

 

Jakub Malárik obsadil štvrté miesto medzi chlapcami do 39 kg a Andrea Jurková taktiež štvrté miesto medzi dievčatami do 49 kg. Martin Rafaja a Sofia Siváková nedosiahli ešte požadovaný vek pre majstrovstá Slovenska a ich výkon sa počítal iba do ligy družstiev. Ako bonus nás teší, že Viktória Pašková sa stala absolútnou víťazkou majstrovstiev medzi dievčatami a odniesla si pohár primátora Dolného Kubína. V súťaži družstiev sme mali tri družstvá. Aj keď družstvo A nebolo v najsilnejšom zložení, získalo  tretie miesto a v priebežnom poradí je na druhom mieste na Slovensku, a tak postupuje do finále ligy, kde postupuje päť najlepších. Družstvo B obsadilo deviate miesto a v celkovom poradí skončilo na jedenástom mieste. Smolu malo družstvo C, ktoré štartovalo pod hlavičkou klubu Golem Nové Mesto nad Váhom, kde sa nám v prestávke medzi atletikou a vzpieraním zranila opora Kristínka Žáková, a tak do vzpierania družstvo nastúpilo v neúplnom počte. Preto sme sa posunuli z postupového piateho na konečné deviate miesto v lige.

Klub BARBELL má svoju tréningovú základňu na 1. ZŠ v Senici, ale vďaka širokej členskej základni jej začínajú byť tieto priestory malé. Aj preto sme oslovili mesto s požiadavkou na vyhovujúcejší priestor, kde by sa mládež mohla naplno rozvíjať a netráviť čas aktivitami, z ktorých žiadny rodič nemá radosť. Na ťahu je teraz mesto Senica.

Klub BARBELL organizuje nábor pre nových členov so záujmom pre športové aktivity, takisto klub poskytuje silovú a silovo kondičnú prípravu pre športovcov rôznych odvetví, či už plávanie, volejbal, futbal, tenis alebo MMA. Viac informácií podá tréner klubu na tel. čísle 0948781976 alebo na FB stránke Športový klub Barbell Senica.

 

A.P.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!