Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 02.09.2019 - 15:19  //  aktualizácia: 02.09.2019 - 15:30  //  zobrazené: 1020

75. výročie SNP

Je to už 75 rokov od čias, keď na Slovensku vypukol ozbrojený odpor proti fašistickej porobe, proti neslobode, ničeniu materiálnych hodnôt a ľudských životov. Naplnil sa už život dvoch až troch generácií, napriek tomu nezabúdame na hrdinstvá našich predkov, ktorí po rokoch útrap zatúžili po slobode a živote v mieri. V Senici sme si uctili pamiatku obetí pietnou spomienkovou slávnosťou 28. augusta. 
Slovenské národné povstanie dokázalo zmobilizovat desaťtisíce ľudí. Do zbrane vtedy nezavelila vláda, do zbrane za Slovensko, do boja za slovenskú zem, slobodu a česť povstal ľud. Nezostali sme sa nečinne prizerať, ale so zbraňou v ruke šli bojovať.
SNP nám pripomína množstvo pamätníkov a hrobov v našich mestách, obciach a horách. Každý pamätník pripomína, že Povstanie to nie je len historická udalosť, ale aj množstvo ľudských osudov a hrdinstiev. Práve týmto ľuďom sme zaviazaní nespreneveriť sa hodnotám, za ktoré zomreli. Aj náš práve rekonštruovaný Pamätník je dôkazom, že starostlivosťou oň odovzdávame posolstvo obetí ďalším generáciám. Dúfajme, že tento odkaz budeme mať vždy na pamäti a že ho naplníme svojím každodenným životom v prospech našej krásnej vlasti – Slovenskej republiky. 
Národ ktorý nepozná svoju históriu je odsúdený prežiť ju znova...

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!