Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 12.12.2023 - 10:36  //  aktualizácia: 12.12.2023 - 10:42  //  zobrazené: 365

Aktualizáciu opatrení nariadených OU Senica a zdôvodnenie predlženia dodatku zmluvy č. 1 k zmluve o nájme poľnohospodárskych pozemkov č. 746

predkladateľ: Dušan Podmajerský

Interpelácia zo 7. MsZ.

Otázka:

Žiadam o aktualizáciu opatrení nariadených OU Senica. Zo strany obhospodarovateľa nebol opätovne dodržaný ani náhradný termín (do konca októbra) vysiatia trávy. Nebol dodržaný ani termín vypracovania opatrení s VÚPaOP a OU Senica.

Žiadam o informáciu a zdôvodnenie predlženia dodatku zmluvy č. 1 k zmluve o nájme poľnohospodárskych pozemkov č. 746 s PD Senica napriek tomu, že opakovane nedodržujú nariadené opatrenia v časti nad cintorínom. Primátor odôvodnil podpísanie zmluvy vyšpecifikovaním podmienok pri obhospodarovaní pôdy vzhľadom na predchádzajúce záplavy. Dodatok ich ale neobsahuje.

Odpoveď:

Mesto Senica uzatvorilo zmluvu  o nájme poľn. pozemkov s PD Senica s účinnosťou od 01.01.2022, ktorú schválilo Mestské zastupiteľstvo v Senici.  Na základe projektových úprav došlo k  novému  riešeniu dotknutého územia a k sceleniu pozemkov vo vlastníctve jednotlivých subjektov.  Mestu Senica v rámci riešeného územia malo  pozemky len v susedstve s  cintorínom a tieto žiadalo   zachovať vo vlastníctve mesta  pre prípadnú rezervu cintorína v budúcnosti. Čiže na  základe pozemkových  úprav došlo iba k prečíslovaniu týchto parciel; parcely EKN   č.1666/2 a 1666/3  zanikli a na tom istom území vznikla parcela CKN č. 922/31. Účelom dodatku č. 1 bolo teda  precizovanie  dvoch parciel, ktoré územne boli Predmetom nájmu aj pred pozemkovými  úpravami.   Ostatné   parcely ktoré sú v nájme PD Senica  neboli  dodatkom č.1 dotknuté.
Stretnutie VÚPaOP a Okresného úradu Senica ohľadom vypracovania opatrení prebehlo dňa 30.11.2023. Na stretnutie bolo prizvané aj mesto Senica. Vypracované opatrenia budú zaslané na MsÚ Senica.

Vypracovala: JUDr. Gabriela Olejárová

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!