Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 24.06.2019 - 13:17  //  aktualizácia: 24.06.2019 - 13:49  //  zobrazené: 1509

Búrka lámala stromy a zaplavili ulice

Mohutná búrková činnosť, ktorá bola v sobotu nad územím Slovenska, zasiahla aj Senicu. Jej najničivejšia časť trvala približne 10 minút, počas ktorých silný nárazový vietor a veľké krúpy vydesili obyvateľov. Búrka v popoludňajších hodinách napáchala značné škody zatopením suterénnych priestorov viacerých objektov a silný vietor lámal nielen konáre, ale na zem padli aj celé stromy. Nárazom vetra podľahol aj semafór na hlavnej križovatke v meste.


Do akcie bezprostredne po skončení búrky boli nasadení profesionálni i dobrovoľní hasiči. Vzhľadom na rozsah škôd boli do Senice povolané ďalšie tímy dobrovoľných hasičov z Jablonice, Cerovej, Prieval, Koválov, Podbranča Dolná Dolina, Smrdák a Holíča.

Profesionálni hasiči mali od 16:53 do 20:41 hod 14 výjazdov po meste, počas ktorých odčerpávali vodu z pivníc a dvorov na Dlhej ulici, Štefánikovej, J. Mudrocha, takisto na Vajanského ulici pri Okresnom úrade Senica. Okrem toho odstraňovali pílami nalomené stromy a konáre na Hollého ulici , Dlhej, Továrenskej, L. Novomeského, Železničnej, Robotníckej a Bottovej.  Na odstraňovaní škôd sa podieľalo 5 ľudí v službe, ku ktorým boli povolaní ďalší 5 hasiči.

Dobrovoľní hasiči zasahovali  pri odstraňovaní polámaných stromov v areáloch materských škôl u Šaša, na ulici Janka Kráľa a v mestských jasliach. Ďalšie tímy pracovali na odčerpávaní vody zo zatopených pivníc rodinných i bytových domov na uliciach Hollého, Komenského, Dr. Horvátha, Topoľová a J. Kráľa. Z DHZ Senica sa na týchto prácach podieľalo 11 ľudí.

Hliadka DHZ aj vo večerných hodinách monitorovala situáciu. Najhoršia situácia bola v mestskom parku a najmä na senickom cintoríne.  Vzhľadom na väčší rozsah poškodenia stromov v nedeľu od 10:00 hod do 15:30  na tomto mieste zasahovali Technické služby spolu s dobrovoľnými hasičmi a jednotkou civilnej ochrany. Tu bolo potrebné odstrániť popadané stromy, z ktorých niektoré skončili až na náhrobných kameňoch.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!