Skip Navigation or Skip to Content
PONDELOK, MÁJ 06, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 12.09.2019 - 12:21  //  aktualizácia: 12.09.2019 - 12:52  //  zobrazené: 968

Európsky týždeň mobility

V tretí septembrový týždeň sa okrem Senického týždňa dobrovoľníctva koná aj Európsky týždeň mobility. Cieľom tohto týždňa je povzbudiť samosprávy, aby zaviedli a podporovali opatrenia udržateľnej mestskej mobility, aby vyzvali svojich obyvateľov využívať na prepravu multimodálnu dopravu (chôdzu, bicykel či hromadnú dopravu) -  alternatívy osobných motorových vozidiel a možnosti zdieľanej mobility.

Informačné centrum Europe Direct Senica, Mesto Senica a spoločnosť Arriva spojili sily a pripravili viacero aktivít pre cestujúcich. Hlavnou atrakciou týždňa bude FOTObus, ktorý začal premávať na jednej z liniek MHD už v týchto dňoch. Je vyzdobený fotografiami z fotosúťaží Europe Direct Senica na tému Krásy Slovenska. Môžete tak obdivovať Tatry, slovenské hrady, architektúru miest či našu prírodu.  V pondelok ráno cestou do práce budú dobrovoľníci v rámci týždňa dobrovoľníctva rozdávať rannú kávu s koláčikom pre všetkých, ktorí nechajú auto doma a pôjdu cez park peši, na bicykli, korčuliach, či kolobežke. Vo štvrtok si budete môcť FOTObus užiť naplno, keďže tento deň bude MHD v Senici zadarmo.

V dňoch od 16. do 22. septembra budú plne platiaci cestujúci cestovať za zľavnené cestovné na všetkých prímestských linkách spoločnosti Arriva Senica. Patria sem linky zo Senice do Studienky, Malaciek, Brodského, Gbelov, Šajdíkovych Humeniec, Rovenska, Holíča, Brezovej pod Bradlom, Plaveckého Mikuláša, Cerovej, Myjavy, Trenčína, Skalice, Kútov, Šaštína Stráží, Sekúl, Moravského Svätého Jána, Rohožníka, Bratislavy, Jablonice, Smoleníc, Modry, Pezinka, Trnavy, Nitry, Hlbokého, Štefanova či Trenčianskych Teplíc.

 

Súťažte so spoločnosťou Arriva

Spoločnosť Arriva vyhlasuje súťaž. Každý, kto si počas Európskeho týždňa mobility dobije čipovú kartu za min. 10 € alebo zakúpi novú s kreditom min. 10 €, automaticky postupuje do zlosovania. Vyhrať môžete dobitie kreditov na čipových kartách ARRIVA našich piatich dopravných spoločností v hodnote viac ako 2 500 €! (15 × 30 € 10 × 20 € 50 × 10 € 275 × 5 €) Čísla kariet výhercov budú zverejnené na webovej stránke www.arriva.sk

 

Pre žiakov základných škôl je v spolupráci s mestami vyhlásená fotosúťaž „OBJAVTE NOVÉ MIESTA S AUTOBUSMI ARRIVA“. Súťaž je určená pre kolektívy základných škôl. Hlavným cieľom súťaže je zvýšiť záujem detí o ochranu životného prostredia a hľadanie nových riešení ako chrániť naše ovzdušie a mesto pred znečistením. Jednou významnou alternatívou ochrany životného prostredia je práve cestovanie verejnou dopravou – autobusmi. Hlavnou cenou bude pre víťaznú fotografiu zájazd do ZOO pre jednu triedu. Podmienky účasti v súťaži ako aj prihláška do súťaže sú uvedené v samostatnej prílohe. Žiakov vyzývame na spoločné aktivity - exkurziu, výlet, športové alebo kultúrne podujatie, príp. spoznávanie nových miest využiť verejnú dopravu. V rámci hlavnej témy ETM vyzývame žiakov o zapojenie sa do súťaže a vyhotovenie spoločnej fotografie s autobusom ARRIVA. Súťaž bude v tomto roku prebiehať od 16. septembra do 30. októbra 2019, ktorý je zároveň termínom na zaslanie fotografie vrátane prihlášky.

 

Veríme, že týmto spoločným projektom sa nám podarí pritiahnuť pozornosť verejnosti a prilákať viac cestujúcich do verejnej autobusovej dopravy a poukázať na význam alternatívnych spôsobov dopravy.

 

 

PRÍLOHY

ETM - MHD Senica

(pdf - 237.65 kB)
ETM pre školy

(pdf - 232.74 kB)
Primestska doprava TTSK

(pdf - 231.65 kB)
STD 2019

(pdf - 5.51 MB)

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!