Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 29.11.2023 - 09:02  //  aktualizácia: 29.11.2023 - 09:36  //  zobrazené: 737

Hokej: Senický A-tím v polovici sezóny

V polovici základnej časti sme sa o nielen tejto sezóne rozprávali so spolumajteľom klubu HC Dukla Senica Pavlom Krutým:

„Tak ako minulý rok hráme 2. hokejovú ligu, čo je v hierarchii tretia najvyššia súťaž. Minulý rok sme nešťastne vypadli vo štvrťfinále v piatom zápase, rozhodol gól tri sekundy pred koncom, žiadny spisovateľ by to nenapísal lepšie, iba to mohlo pre nás dopadnúť opačne. Oproti minulému roku už nie sme v súťaži nováčik, sú od nás nejaké očakávania. Každopádne  som rád, že hokejový boom v meste pretrváva, ľudia chodia na hokej, veď robí sa to hlavne pre nich. To je to najdôležitejšie a to je zrkadlo našej práce.

Čo sa týka športovej stránky, káder je vyskladaný inak ako minulý rok, máme ho podstatne širší, kvalitnejší. Možno nám ešte chýba strelec, na tom pracujeme, stále sme iba v prvej polovici základnej časti. Výsledky sú dobré, ale vieme, že na to, aby sme boli úspešný v play-off, potrebujeme strelecký post posilniť.

Najdôležitejšou zmenou je, že trénera Martina Ondroviča doplnil Jožko Krišák, ktorý je v histórii Dukly najproduktívnejším hráčom. Je to veľký chlap so silným hlasom, na striedačke má rešpekt. Mužstvo tvoria Seničania a Skaličania doplnený hráčmi z Dubnice, Trenčína, Trnavy a Bratislavy. Vo všeobecnosti záujem zo strany hráčov po minulej sezóne vzrástol, sami sa ozývali a bolo pre nás jednoduchšie zostaviť tohtoročný káder.

Súťažný ročník je v 2. lige rozdelený na dve skupiny - Západ a Východ, po základnej časti prvé tri mužstvá z oboch skupín hrajú nadstavbu, zvyšok hrá regionálnu súťaž s tým, že najlepší dvaja idú do play-off.
Momentálne je Senica na 3. mieste za najlepšími mužstvami skupiny Západ Martinom a Púchovom, s Púchovom sme teraz doma prehrali a najbližší domáci zápas máme s Martinom. Papierovo slabší súpermi nám samozrejme zadarmo nič nedajú, je tam Hamuliakovo, Partizánske, ktoré nás hlavne u nich doma budú chcieť potrápiť a vytiahnuť sa na nás, pretože sme troška pod tlakom, s tým sa musíme vyrovnať.

Tento rok by sme samozrejme chceli dosiahnuť lepší výsledok, ideálne semifinále alebo finále. Postup do vyššej ligy ale nie je jediným cieľom, pre mňa postupom je aj lepšie umiestnenie, viac detí v prípravke a viac divákov v hľadisku. Keď budeme vyhrávať toľko, že postúpime, tak sa nejako so zabezpečením prvej ligy pobijeme.

Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom za podporu, je vidieť, že u nás sa nechodí na súpera, návštevnosť je dobrá aj pri menej atraktívnych tímoch. Mám pocit, že komunita sa tu dala dokopy, že chodia na udalosť, je tu príjemná atmosféra, hokej sprevádza super fanklub, v prerušeniach hrá hudba, máme občerstvenie. Ľudia nám dávajú najavo, že to robíme dobre, chodia sem celé rodiny, malé deti potom majú väčší záujem o hokej. Je to vidieť na prípravke, kde majú viac detí ako po minulé roky. Toto všetko sú veci, ktoré nás motivujú, aby sme vydržali čo najdlhšie, lebo je samozrejmé, že raz ten útlm príde a ľuďom to zovšednie, ale snažíme sa prinášať stále niečo nové, aby ten zážitok vydržal čo najdlhšie a ľudia neprestali chodiť.

Mesto a Rekreačné služby mesta Senica (RSMS) sa nám snažia postupnými krokmi zlepšovať prostredie na štadióne, nemôžeme čakať, že sa tu postaví nový moderný stánok. Aj my sa snažíme zlepšovať atmosféru, napríklad naposledy sme reklamou polepili plexisklá, aréna tak vyzerá viac hokejovo. Na začiatku sezóny sme mali s RSMS otvorenú debatu, zvýšili nám niektoré poplatky, čo sme rešpektovali. My sa snažíme na štadión pritiahnuť čo najviac ľudí a čakáme, že mesto s RSMS zlepší podmienky na štadióne, tento rok investovali do technológie strojovne a dúfame, že to bude pokračovať napríklad novou rolbou alebo časomierou.

-----

Hokej v Senici fascinuje svojou návštevnosťou – na druholigový hokej chodí priemerne cca 2000 divákov,  doterajšia najväčšia návštevnosť bola 2600 ľudí pri kapacite štadióna 3000. Takéto priemerné návštevnosti nedosahujú ani extraligové kluby.

Za úspechmi klubu HC Dukla Senica stoja jeho konatelia Peter Fajnor, Jozef Lukáč, Ľubomír Vaškovič a Pavol Krutý, marketing má na starosti Adriana Krutá a Monika Krutá, ktorá je aj fyzioterapeutkou tímu, trénermi sú Martin Ondrovič s Jozefom Krišákom a vedúcimi mužstva Ondrej Čagan a Pavol Hasák. Mesto v tomto roku prispelo klubu na činnosť sumou 10.000€ z fondu Pro Senica.

Celému tímu a hlavne divákom želáme fantastickú sezónu, našich hokejistov môžete prísť doma povzbudiť v sobotu 2. decembra na zápas s MHA Martin, jedným z najväčších ašpirantov na postup do prvej ligy.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!