Skip Navigation or Skip to Content
PONDELOK, MÁJ 06, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 02.09.2019 - 14:42  //  aktualizácia: 04.09.2019 - 15:13  //  zobrazené: 676

Letnú sezónu ukončilo Senické senobranie

Záver leta v Senici patril opäť podujatiu s názvom Senické senobranie. Myšlienka spojiť jarmok, remeselníkov, dožinky s detskou farmárskou zónou a kultúrnym programom priamo v centre diania, sa opäť osvedčila. Aj tento rok návštevníkov čakal celodenný program pre celú rodinu, ktorý zavŕšila večerným koncertom speváčka Sima Martausová. Senické senobranie sa uskutočnilo v sobotu 24. augusta.

Jarmok bol tradične rozložený po Sadovej ulici. Seničania a ostatní návštevníci tu od ranných hodín mohli nájsť nielen predajné stánky a občerstvenie, ale aj stánky remeselníkov s ukážkami ručnej výroby. Od 11-tej hodiny jarmočnú atmosféru ešte umocňoval hudobný program na pódiu.  Počas dňa sa na pódiu vystriedali viaceré hudobné štýly. Program otvorila Krojovanka, po nej sa na pódiu postupne vymenili hudobné skupiny Chilli, DikoBrass, Oáza, Country tip, folklórna skupina Modrančanka a kapela Rockmánia. FS Modrančanka si pre divákov pripravila pásmo o dožinkách a primátorovi mesta odovzdali krásny dožinkový veniec.

Na konci Sadovej ulice sa predstavila skupina Pruclek – občianske združenie, ktoré chce vrátiť do nášho mesta folklór a už na budúci rok pripravuje krojovú zábavu.  Pre detských návštevníkov bola pripravená detská farmárska zóna v parku, kde si Europe Direct, dobrovoľníci zo Senica 2.0 a Domka Senica pripravili pre deti v parku pri DAVe niekoľko úloh, za ktoré ich na konci  čakal malý darček. Hlavnou myšlienkou tohtoročnej  FARMzóny bola téma Európa pre včely. Určite ste už počuli výrok, ktorý je pripisovaný Albertovi Einsteinovi: "Keď na svete nebudú včely, zostávajú nám už len štyri roky života". Všetko o týchto malých a nenahraditeľných tvoroch  sa mali možnosť návštevníci senobrania dozvedieť od včelára pána Suchovského. Ten si na podujatie priviezol dokonca prenosný a priehľadný úľ, ktorý pútal na podujatí najväčší záujem. Pri DAVe boli v poobedných hodinách pripravené divadelné predstavenia pre deti -  Zlatovláska v podaní Divadla Harrytheather a obľúbené domáce divadielko - Šašo Fifo a Vierka. Deti mohli  v parku stretnúť choduliarov, ktorí ich zabávali svojimi kúzlami a zoznámiť sa mohli s dnes už málo videným hudobným nástrojom - verklíkom.  

Večerný program vyvrcholil koncertom Simy Martausovej a následnou autogramiádou.  

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!