Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 04.04.2024 - 09:02  //  aktualizácia: 04.04.2024 - 09:19  //  zobrazené: 583

Prvé kosenie mesta začalo skôr ako obvykle

Tohtoročné kosenie trávy v meste začalo podľa stanoveného harmonogramu hneď po Veľkej noci v utorok 2. apríla. Najväčší podiel zelených plôch má na starosti podľa vysúťaženej zmluvy posledný rok firma Unicarback s.r.o., menšie plochy v centre mesta a cintorín spravuje Sociálny podnik mesta Senica.

Mesto je rozdelené na zóny, ktoré majú dané termíny kosenia viditeľné aj občanmi prostredníctvom grafického informačného systému mesta (GIS). Pracovníci mesta majú ešte detailnejšie informácie, určujú systém a postup kosby podľa terénnych obhliadok.

Podľa vedúcej Oddelenia životného prostredia MsÚ Senica Márie Gavorovej práce sa priebežne overujú: „Technický pracovník chodí pravidelne na obhliadky a raz týždenne sú aj kontrolné dni so zástupcami firiem, kedy sa kontroluje aj dodržiavanie čiastkových termínov.”

Niektoré porasty sú také vysoké, že oproti minulým rokom sa začína s kosením už o dva týždne skôr. Naplánované sú podľa zmluvy a rozpočtu štyri kosenia, mesto zadáva pokyn na ich začiatok. Rozdelenie mesta s termínmi kosenia nájdete v GIS-e na stránke senica.gisplan.sk v časti “Verejný priestor”, kde je mapa “Mapa kosenia verejnej zelene”.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!