Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 15.03.2024 - 08:20  //  aktualizácia: 15.03.2024 - 09:08  //  zobrazené: 1033

Silvia Krišáková získala národné ocenenie Srdce na dlani

Riaditeľka senického CVČ Stonožka bola medzi nominovanými dobrovoľníkmi z celého Slovenska na ocenenie Srdce na dlani, ktorých prijala v stredu 13. marca v Prezidentskom paláci hlava štátu Zuzana Čaputová.

Silvia Krišáková získala národné ocenenie Srdce na dlani v kategórii „koordinátor/-ka dobrovoľníkov a dobrovoľníčok“ za rok 2023, ktoré zastrešuje Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií. Srdečne gratulujeme.

Z nominačného textu, ktorým Silviu Krišákovú do ocenenia prihlásili jej spolupracovníci a spolupracovníčky, vyberáme:

Ako učiteľka prvého stupňa, zástupkyňa školy alebo riaditeľka centra voľného času koordinuje dobrovoľníkov z radov nielen dospelých, ale najmä mládeže. Už 25 rokov ukazuje, aké nádherné môže byť šírenie dobra. Tretí rok sa spolu s manželom venuje mládeži v rozvojovom projekte pre mladých vo veku od 14 do 24 rokov DofE (Medzinárodná cena vojvodu z Edinburgu, pozn. aut.), ktorý má za úlohu rozvíjať osobnosť mladých ľudí v oblasti nielen dobrovoľníctva, ale aj talentu a športových aktivít. Ukazuje mladým, aké dôležité je nezištne pomáhať a zároveň pracovať na svojich cieľoch. Už štrnásť rokov je hlavnou koordinátorkou projektu Míľa pre mamu a vďaka jej pracovnému nasadeniu každoročne Senica patrí k tým miestam, kde si toto podujatie získava najvyšší počet zaregistrovaných účastníkov. Dokáže spojiť dobrovoľníkov z rôznych oblastí školstva, športu a súkromného sektoru bez nároku na odmenu a ukázať im, aké nádherné je rozdávať lásku deťom. Ako štvornásobná mamička stála i pri zrodení materského centra Stonožkine slniečka v Senici, ktoré bolo založené spočiatku bez akejkoľvek finančnej podpory a i napriek tomu tento projekt už pred pár týždňami oslávil 20. výročie. Silvia organizuje mnohé dobrovoľnícke zbierky, ktoré majú za úlohu pomáhať slabším, chorým a sociálne znevýhodneným.

 

-tam-
Foto: FB Zuzana Čaputová, archív mesta Senica

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!