Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 14.03.2024 - 14:28  //  aktualizácia: 14.03.2024 - 14:33  //  zobrazené: 827

Verejné stretnutie kvôli zámeru spoločnosti SETECO, s. r.o. na vybudovania prevádzky na úpravu plastových odpadov

V stredu 20. marca 2024 sa o 15.00 v tanečnej sále domu kultúry uskutoční stretnutie, o ktoré požiadala senickú radnicu spoločnosť SETECO, s.r.o. za účelom vysvetlenia jej podnikateľského zámeru s názvom „Úprava odpadov pre ich využitie v obehovom hospodárstve“.

 

Stretnutie je prístupné pre širokú verejnosť. Okrem zástupcov vyššie menovanej spoločnosti sa ho zúčastnia aj externí odborníci, ktorých pozvalo mesto Senica.

 

Pre ozrejmenie:

Prevádzku na úpravu zväčša plastových odpadov chce spoločnosť vybudovať na svojom pozemku v priemyselnom parku na Kaplinskom poli. Podľa dokumentu spoločnosti, ktorý je zverejnený na stránke https://www.enviroportal.sk/eia/detail/uprava-odpadov-pre-ich-vyuzitie-v-obehovom-hospodarstve, ide o proces úpravy plastov termochemickými procesmi, najmä pyrolýzou.

 

Pripomíname, že mesto Senica k tomuto zámeru už vydalo nesúhlasné stanovisko a momentálne vzhľadom na povahu projektu prebieha na príslušnom ministerstve (MŽP) proces posudzovania vplyvov na životné prostredie (tzv. EIA), do ktorého sa zapojila napríklad aj environmentálna organizácia Priatelia Zeme - SPZ. V súvislosti so zámerom vybudovania prevádzky na úpravu plastových odpadov v Senici vznikli aj dve petície.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!