Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 15.03.2024 - 13:35  //  aktualizácia: 15.03.2024 - 13:42  //  zobrazené: 1116

Vynovená školská klubovňa bude slúžiť na relax, aj ako malá telocvičňa

Dnes (piatok 15. marca 2024) sa uskutočnilo slávnostné odovzdanie do užívania zrekonštruovaných, rozšírených a zmodernizovaných priestorov klubovne v ZŠ V. Paulínyho-Tótha. Pôvodný stav klubovne, ktorú škola využívala ako malú telocvičňu a na rôzne školské aktivity, už nebol vyhovujúci z dôvodu rozšírenia záujmových („krúžkových“) aktivít žiakov školy.

„Investície do školstva sú investíciami do našej budúcnosti. Toto máme na zreteli pri každej jednej zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Senica. Pevne verím, že nové prostredie dobre poslúži ako potrebám žiakov, tak učiteľov,“ uviedol pri odovzdaní primátor Martin Džačovský.

„Naša nová klubovňa bude slúžiť ako relaxačná miestnosť a priestor, kde sa stretáva študentský parlament, nacvičujú a organizujú sa vystúpenia a divadielka pre žiakov, školské krúžky, tréningy pre rôzne tanečné odvetvia a zároveň bude slúžiť aj ako malá telocvičňa na gymnastiku,“ vyratúva riaditeľ školy Vladimír Šváček.

V rámci rekonštrukčných prác klubovne boli osadené nové pevne zasklené okenné otvory i dvere so svetlíkom. Na pôvodný panelový strop bol po úprave namontovaný závesný sadrokartónový podhľad so zapustenými svietidlami. V miestnosti bola vymenená nová športová podlaha, pribudlo pódium so stropnou garnižou, športové náradie a detské tulivaky. Na stenách po vymaľovaní boli osadené drevené rebriny a zrkadlo. Investícia bola zrealizovaná z rozpočtu mesta Senica, samotnej školy a z príspevku OZ Jednotka deťom. Bezprostredne po oficiálnom otvorení školskej klubovne si ju „vzali do parády“ tí najpovolanejší – žiaci a ich učitelia.

Základná škola V. Paulíny-Tótha prešla v nedávnej minulosti komplexným zateplením obvodových múrov a strechy.

 

-tam-
Foto: Miroslav Tehlár, ZŠ V. Paulíny-Tótha

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!