Skip Navigation or Skip to Content
PONDELOK, MÁJ 20, 2024
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice MsV
publikované: 30.04.2024 - 11:30  //  aktualizácia: 30.04.2024 - 11:37  //  zobrazené: 132

Zápisnica zo zasadania mestského výboru č. 3 konaného dňa 26. apríla 2024

číslo:  |  dátum konania: 26.04.2024  |   zápisnica (pdf)

ZÁPISNICA 

zo zasadania mestského výboru č. 3

konaného dňa 26. apríla 2024

Prítomní: podľa prezenčnej listiny

Program:

1. Otvorenie

2. Participatívny rozpočet na rok 2024 v sume 6 800, 00€

3. Rôzne

4. Záver

 

K bodu 1:

Zasadnutie mestského výboru otvorila a rokovanie viedla  predsedníčka mestského výboru č. 3, Ing. Jarmila Barcaj Drinková, Neboli prítomní MUDr. Andrej Papp, Mgr. Lenka Včelková a Mgr. Vladimír Včelka

 

K bodu 2:

Na prvom stretnutí na tému participatívny rozpočet, konanom dňa 9.4.2024 členovia výboru navrhli z participatívneho rozpočtu na rok 2024 v sume 6800,00€ urobiť chodník z ulice L. Novomeského od bytového domu vedľa ihriska žihadielka, ktorý si ľudia sami vyšliapali smerom COOP Jednota Senica + bezbariérové.

 

Po zistení určitých skutočností. a to, že by sa museli zrušiť dve parkovacie miesta, spraviť priechod pre chodcov sa zvolalo ďalšie stretnutie a výbor číslo 3. rozhodol za obnovu detského ihriska vo vnútrobloku na Sotinskej ulici číslo 1345. Opraviť asfaltovú plochu. Bolo by potrebné prizvať pána Michalku a paní Gavorovú, aby sa vedelo, čo sa dá za danú sumu zrealizovať.

Mestský výbor č. 3 jednomyselne

  • a)   s c h v a ľ u j e

aby sa finančné prostriedky z participatívneho rozpočtu pre mestský výbor č. 3 v roku 2024 použili na obnovu detského ihriska vo vnútrobloku Sotinská 1345 (úprava povrchu, oprava basketbalového koša, pridanie bránky a povrchové herné značenie) v sume 6 800,00€.

K bodu 3:

  • Riešili sme telefonické sťažnosti p. Horňákovej a p. Štefíka, ktorý si dlhšiu dobu sťažujú na  hluk a vulgárne výrazy cca 22 ročných chalanov, ktorý hrajú bejzbal s kovovými tyčami tam búchajú na multifunkčnom ihrisku vo večerných hodinách a potom tam chodí druhá partia na skejtbordoch, ktorí sa správajú obdobne. Na jednoizbových bytoch na ul. S. Jurkoviča č. 1206 majú okno otočené iba k multifunkčnému ihrisku, nemajú sa títo obyvatelia kam presunúť a musia trpieť tento nepríjemnú hluk a výrazy. Volali aj mestskú políciu, ktorá im povedala, že nech sa chlapci hrajú, alebo keď prišla na miesto ich upozornila a odišla, ale k náprave neprišlo. Navrhujeme, aby správca ihriska k multifunkčnému ihrisku umiestnil prevádzkový poriadok ihriska, aby sa vedelo  v akom čase a na čo sa môže využívať a mestská polícia robila častejšie obhliadky vo večerných hodinách na tomto ihrisku. Preveriť či je tam kamera a aký m dosah.

Taktiež pán Lackovič vysvetlil, prečo by bolo vhodné, ak by mala táto skupina mladých mužov založené občianske združenie.  

  • Ďalej padli návrhy, či by sa mestská plocha vedľa polikliniky a sociálnej poisťovne nedala využívať ako oddychová zóna, aby sa tam vysadili ďalšie nové stromčeky, osadili nejaké lavičky a urobil by sa z toho park. Ďalším problémom je, že veľa stromčekov väčšia polovica už vyschla z tých ktoré tam boli nasadené. Keď sa vysadia, aby sa o ne aj starali a polievali ich, lebo z výsadby minulého a predminulého roka veľa stromov vyschlo. Na čo sa sadia, keď sa po tom o ne nik nestará?

Pán Lackovič potvrdil zámer, že pri naozaj pri poliklinike a sociálnej poisťovni je naplánovaný park.

  • Ďalší návrh oplotiť stojiská na kontajnery na Sotinskej ulici a Cyrila a Metoda a na ulici S. Jurkoviča.
  • Rozprávalo sa aj o predzáhradkách. Schôdza domovníkov bude 20.5.2024. Mesto dodá materiál, sadenice a požaduje po občanoch, aby si predzáhradky upravovali a starali sa o ne.
  • Už v minulosti sme hovorili, že sú neosvetlené chodníky a je tam tma bolo by dobré doplniť lampy a to, chodník od Hílkovej bytovky smerom k J. Mudrocha, hore smerom ku schodom k hlavnej ceste a ďalej od Hurbanovej ulice alebo bývalých cestárov smerom ku garážam k bytovému domu generála Ľ. Svobodu 1360 cez tú lavičku je tma, požadujeme osvetlenie, treba osvetlenie aj v tmavej uličke pri amfiteátri, a taktiež chodník smerom od štvrtej základnej školy smerom k zimnému štadiónu. Na ceste lampy sú, no nedosvietia na chodník.  
  • Samozrejme priorita oprava chodníkov od 3. ZŠ smerom k Poliklinike
  • Sotinská 1475/19 sa nachádza popínavá rastlina tuja, ktorá zasahuje do polovice chodníka nedá sa poriadne prejsť, požadujeme poriadne orezať, alebo aj celú odstrániť, aby ostal celý chodník voľný stále sa na to sťažujú obyvatelia. (momentálne je už orezaná)
  • Rozprávali sme o nových priechodoch pre chodcov. Máme nové značenie, a mali by byť aj občania informovaní, že to je nové značenie. Už nebude klasická zebra, tam, kde je svetelná križovatka. Treba vytvoriť o novom značení aj brožúrku, aby boli aj starší spoluobčania dobre informovaní.
  • Sv, Cyrila a Metoda 2872 sa nachádza znovu prepadnutý chodník zo zámkovej dlažby, v minulom roku bol opravovaný a teraz je tam znovu jama požadujeme opraviť
  • Na všetkých detských ihriskách v našom obvode vymeniť  nový piesok a vyčistiť pieskoviská
  • Na ulici L. Novomeského pri činžiaku 1212/68 smerom ku kontajnerom trčí zo zeme rúra, poprosila by som, aby to niekto preveril čo to je vid foto Messenger. Pri paneláku je aj knižná búdka, ktorá bola prvou v Senici, potrebovala by súrne opravu a nový náter. Pred revitalizáciou vnútro blokov v Sotine boli urobené pekné predzáhradky a drviny a kvety boli zakúpené zo súkromných financií obyvateľov a starala so o to p. Potúčková. Priestor bol upravený s tým, že na jar im mesto dodá kvety a dreviny na výsadbu a doteraz sa tak nestalo, poprosím preveriť túto situáciu vid foto Messenger. Taktiež počas revitalizácie vnútroblokov v Sotine pred obnovou chodníkov bol starý povrch odstránený zbíjačkou. Silné otrasy zbíjačky narušili stav dlažby pred domom, niektoré dlaždice praskali, niektoré uvoľnili. Pri kontrole záverečných prác revitalizácie požiadala p. Potúčková pracovníkov mesta, aby bolo dlažba opravená. Doteraz ju nik neinformoval o ďalšom postupe.
  • Vysadiť stromy do vnútrobloku J. Mudrocha1352
  • Rozvírila sa diskusia o Senica bajk, že aplikácia poriadne nefunguje. Vedenie mesta o tom vie, a situácia sa rieši.
  • Na ulici Cyrila a Metoda autá stoja v protismere. Bolo by dobré, ak by situáciu monitorovala mestská polícia.  

 

K bodu č. 4:

Pani predsedníčka poďakovala všetkým prítomným za účasť a zasadnutie výboru ukončila.

 

Senica, 26. 04.2024

Zapísal: Mgr. Kristína Chudá

 

 

                                                                                        Ing. Jarmila  Barcaj  D r i n k o v á 

                                                                                       predsedníčka mestského výboru č. 3

 

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!