Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Úradná tabuľa
publikované: 22.09.2011 - 08:05  //  aktualizácia: 22.09.2011 - 08:05  //  zobrazené: 777

Zisťovanie o celoživotnom vzdelávaní dospelých

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie zisťovania o celoživotnom vzdelávaní dospelých (AES 2011), ktoré v týchto rokoch prebieha v mnohých členských štátoch Európskej únie v rámci prípravy na produkciu štatistík v oblasti vzdelávania na základe Nariadenia komisie (EÚ) Č. 823/2010 zo 17. septembra 2010, ktorým sa vykonáva nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) Č. 452/2008 o tvorbe a rozvoji štatistiky vzdelávania a celoživotného vzdelávania,pokiaľ ide o štatistiku o účasti dospelých na celoživotnom vzdelávaní.

Cieľom tohto zisťovania je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o celoživotnom vzdelávaní obyvateľov Európskej únie. Táto štatistika bude kľúčovým zdrojom údajov o stave vzdelanosti obyvateľstva a o faktoroch ovplyvňujúcich celoživotné vzdelávanie v krajinách Spoločenstva. Bude predstavovať významný zdroj údajov a informácií pre medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie a na analýzy stavu vo vzdelávaní populácie na Slovensku.

Na Slovensku bude do zisťovania zaradených 5000 jednotlivcov v náhodne vybratých obciach, medzi nimi aj mesto Senica.

Zisťovanie sa uskutoční od 01. októbra do 31. októbra 2011.

V tomto .období vybrané domácnosti vo Vašom meste navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré nám v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon Č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike v znení neskorších predpisov. Za .ochranu dôverných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!