Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Úradná tabuľa
publikované: 14.03.2008 - 14:05  //  aktualizácia: 14.03.2008 - 14:05  //  zobrazené: 1765

Štatistické zisťovanie v Senici

Štatistický úrad informuje o štatistickom zisťovaní v Senici.

Po vstupe do Európskej únie sa Slovenská republika prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach domácností (EU SILC) ako projektu európskych štatistických zisťovaní. Cieľom tohto zisťovania je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o príjmoch a životných podmienkach domácností. Táto štatistika bude novým zdrojom údajov o príjmoch, úrovni a štruktúre chudoby a sociálneho vylúčenia v krajinách Európskej únie. Bude predstavovať významný zdroj údajov a informácií pre medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie a na analýzy životnej úrovne domácností na Slovensku.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2008 vybraných viac ako 300 miest a obcí, medzi nimi aj mesto Senica. Do zisťovania v Slovenskej republike je zaradených takmer 6000 domácností.

Zisťovanie sa uskutoční od 1. apríla do 30 apríla 2008.

V tomto období vybrané domácnosti v meste Senica navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnosti osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike. Za ochranu dôverných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky.


Helena Okonkwová
Štatistický úrad SR pracovisko Trnava

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!