Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Kultúra
publikované: 20.01.2015 - 12:33  //  aktualizácia: 18.06.2017 - 12:44  //  zobrazené: 640

101-ročná jubilantka

MEXA6925V sobotu 17. januára oslávila 101. narodeniny pani Jozefa Nemečkayová, rodená Kahovcová. Žije so svojím synom Fedorom. K významnému životnému jubileu prišiel oslávenkyni zablahoželať aj primátor Senice Branislav Grimm. Okrem želania veľa pekných chvíľ v kruhu rodiny vyzdvihol jej činorodý život, ktorý bol naplnený pomocou druhým a bol príkladom obetavosti v časoch 2. svetovej vojny.

Pani Nemečkayová privítala hostí v obdivuhodnej duševnej kondícii. Vo vyše hodinovom rozhovore pospomínala veľa udalostí zo svojho života. Pánovi primátorovi odpovedala na otázky o svojom otcovi Janovi Kahovcovi a organizovaní kultúrneho života v Senici, spomínala na Sokol, ktorého bola členkou a od detstva cvičila, vybavili sa jej aj ťažké vojnové časy. Oslávenkyňa s potešením porozprávala o rodine, návšteve pravnučiek i o tom, ako trávi čas.  Rada si občas vylúšti krížovku, siahne aj po knihe, no hovorí, že táto nová tvorba ju nezaujala. Trápi ju, že pri zmene počasia ju bolia kĺby, že počuje s prístrojom, no stále je to výnimočne húževnatá a silná žena.

Pri torte v tvare podkovy so vzácnou číslovkou 101  si spomenula nielen na to, že starý otec sa dožil 92 rokov, ale aj na slová syna Matúša, ktorý jej povedal, že sa dožije tohto veku. Pochvaľovala si starostlivosť rodiny a nezabudla pochváliť aj  opatrovateľku z Územného spolku SČK Janku Vičíkovú, ktorá v rodine každý deň niekoľko hodín pomáha, stala sa súčasťou domácnosti a výbornou spoločníčkou.  

Pani Nemečkayovej želáme dobrú pohodu v rodinnom kruhu.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!