Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Úradná tabuľa
publikované: 03.04.2008 - 08:32  //  aktualizácia: 03.04.2008 - 08:32  //  zobrazené: 948

Zisťovanie o informačných a komunikačných technológiách v domácnostiach

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapája do Zisťovania o informačných a komunikačných technológiách v domácnostiach, ktoré je súčasťou medzinárodného projektu a realizuje sa v krajinách Európskej únie podľa jednotného dotazníka.

Cieľom tohto zisťovania je zistiť úroveň vybavenosti domácností informačnými a komunikačnými technológiami. Prvá časť dotazníka zisťuje mieru vybavenosti jednotlivých domácností informačnými a komunikačnými zariadeniami a prístupom domácností na internet. Druhá časť dotazníka sa sstreďuje na jednotlivca - respondenta a skúma jeho skúsenosti s používaním osobného počítača a internetu.

Na Slovensku bolo do zisťovania náhodne vybraných 4500 domácností, z toho v Trnavskom kraji 463 domácností v 5 mestách a 17 obciach medzi ktoré patrí aj mesto Senica.

Zisťovanie sa uskutoční od 4. apríla do 15. júna 2008.

V tomto období navštívi vybrané domácnosti v meste Senica pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnosti osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike. Za ochranu dôverných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky.


Helena Okonkwová
Štatistický úrad SR pracovisko Trnava

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!