Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 11.01.2024 - 14:27  //  aktualizácia: 11.01.2024 - 14:30  //  zobrazené: 969

Mestský úrad Senica úspešne aplikoval projekt kyberbezpečnosti

Mesto Senica bolo v roku 2022 úspešné s projektom „Rozvoj úrovne informačnej a kybernetickej bezpečnosti v meste Senica“ v operačnom programe „Integrovaná infraštruktúra 2014 – 2020“ vyhlásenom Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky v celkovej výške takmer 302 tisíc eur.

V rámci projektu bolo zlepšené zabezpečenie informačných technológií (IT) na mestskom úrade, okrem iného aj nákupom nových zariadení pre zvýšenie výkonu a dostupnosti. Zmenou prešla tiež dokumentácia ku kyberbezpečnosti a bezpečnostné procesy, ktoré senická samospráva využíva. Novým zariadením je napríklad aj nástroj Logmanager, ktorý zbiera logy (záznamy) zo všetkých serverov a aktívnych sieťových prvkov a vyhodnocuje potenciálnu nebezpečnosť rôznych udalostí.

„V decembri 2023 bol projekt úspešne dokončený, ale treba zdôrazniť, že kyberbezpečnosť je nekončiaci proces, ktorý zahrňuje nielen neustálu obnovu a údržbu hardvéru a softvéru, ale aj školenia pre zamestnancov, aby dodržiavali zásady kyberbezpečnosti a neustále zlepšovanie kvality procesov,“ komentuje vedúci oddelenia informatiky MsÚ Senica Milan Dieneš.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!