Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Kultúra
publikované: 05.05.2017 - 12:25  //  aktualizácia: 18.06.2017 - 18:10  //  zobrazené: 1670

Počas 24 hodín odplávaných 139 km

dsc_1304

V piatok 05. 05. sme v mestskej plavárni v Senici o 9-tej hodine odštartovali 3. ročník 24-hodinovej štafety v plávaní. Prvý sa na štart postavil primátor mesta Branislav Grimm a po ňom skočil do vody jeho zástupca Martin Lidaj. Potom už plaváreň patrila školám, plaveckým oddielom, rodinkám s deťmi, firmám, plavcom z jednotlivých volebných obvodov a samozrejme nočným plavcom.

Posledným účastníkom so štartovým číslom 374 bol zástupca primátora Ján Hurban. Veľký obdiv a poďakovanie patrí organizátorovi štafety Jaroslavovi Fodorovi, ktorý strávil na nohách úctyhodných 27 hodín. Po prvý krát v histórii si musel aj zaplávať, aby vykryl čas, keď niektorý z účastníkov neprišiel, no podľa jeho slov to bolo príjemné osvieženie a bol rád, že si môže bazén užiť sám pre seba. V tomto ročníku síce prišlo o 30 plavcov menej ako minulý rok, no tí čo prišli, naplávali o 5,5 km viac, spolu 139 km.

Najmladšou registrovanou účastníčkou bola 2-ročná Olívia Lukáčová a s krásnym vekom 79 rokov sa do štafety zapojila p. Celleryová. Po prvý krát prišiel aj zahraničný plavec, pravidelný návštevník senickej plavárne z Moravy.

24-hodinová štafeta v plávaní vznikla ako pokračovanie niekoľkých ročníkov Štafety v leňošení, ktorej autorom bol taktiež Jaroslav Fodor. Prvý ročník sa konal ako rozlúčka s plavárňou pred jej rekonštrukciou a minulý rok sme druhým ročníkom zas zrekonštruovanú plaváreň otvárali

Tí, čo si prišli zaplávať, mohli vyhrať ceny od partnerov štafety, ktorými boli: RSMS, Segum, Lekáreň Eurodom a u Martina - Váš lekárnik, Kunowský majer. Tu je zoznam výhercov tomboly, ak ste v ňom našli svojho známeho, informujte ho o výhre. Ďakujeme. V prípade nejasností volajte na 0905 970 058.

 

stafeta_tombola

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!