Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 19.01.2018 - 13:38  //  aktualizácia: 19.01.2018 - 13:41  //  zobrazené: 3619

Poďakovanie darcom krvi

Bezpríspevkových darcov krvi pravidelne oceňuje Slovenský Červený kríž. Tentokrát sa rozhodol nositeľov diamantových, zlatých a strieborných plakiet za rok 2017 zo Senice pozvať aj primátor mesta Branislav Grimm, aby im poďakoval, že svojím šľachetným životným postojom dávajú iným nádej na uzdravenie. Toto milé stretnutie sa uskutočnilo v stredu 17. januára.

Obdiv patrí všetkým, ktorí sa rozhodnú darovať krv, obzvlášť však držiteľom diamantovej, zlatej a striebornej plakety. Veď striebornú plaketu MUDr. Jana Janského získavajú darcovia za 20 odberov, na zlatú plaketu musia  ženy darovať krv 30 krát, muži 40 krát a pri diamantovej plakete je to úctyhodných 60 odberov u žien a 80 u mužov, čo je obdivuhodné množstvo odovzdanej krvi. A práve počet 80 odberov dovŕšil v roku 2017 držiteľ diamantovej plakety Michal Ivaňo, ktorí prijal pozvanie primátora mesta a zúčastnil sa tejto slávnosti v obradnej miestnosti MsÚ.

K darcom sa počas prijatia takto prihovoril primátor mesta: „Pri oceňovaní, ďakovaní dobrovoľným darcom krvi je vždy cítiť zvláštnu dobrotu ľudského srdca a pritom pre Vás je darovanie krvi samozrejmý skutok, ktorý má však pre prijímateľov nevyčísliteľnú hodnotu daru.  Vo vašej blízkosti si človek uvedomuje, že ešte stále existuje nádej spolupatričnosti.“ Vo svojom príhovore im poďakoval za ušľachtilé a nesmierne dôležité  postoje, ktorými prispievajú k záchrane ľudských životov, aj keď vedia, že jedinou odmenou je dobrý pocit a vďačnosť mnohých anonymných ľudí, ktorým svojim činom vedia vrátiť úsmev do ich rodín, napriek tomu, že sa s nimi nikdy ani nestretnú.  Zároveň chcel týmto prijatím a zápisom týchto ľudí do Pamätnej knihy mesta vyjadriť hlbokú úctu a obdiv za pomoc tým, ktorí to potrebujú, no sami si nedokážu pomôcť a tiež motivovať ďalších nasledovníkov na takéto ušľachtilé skutky.   

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!