Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 09, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 10.01.2008 - 12:30  //  aktualizácia: 18.06.2017 - 00:00  //  zobrazené: 1025

Špecifický tréningový seminár „Solidar...

Sample ImageV dňoch 26.- 27. novembra 2007 sa v centre Európskej únie v Bruseli uskutočnil Špecifický tréningový seminár Informačných centier EUROPE DIRECT pod názvom „Solidarita v EÚ“.
Seminár umožnil 125 zástupcom siete EUROPE DIRECT zo všetkých krajín Európskej únie zlepšiť svoje profesionálne zručnosti v oblasti hľadania a poskytovania informácií. Zúčastnili sa ho i dvaja reprezentati informačnej siete Europe Direct Slovensko, riaditeľ REIC Banská Bystrica Peter Pisár, Ing. PhD. a manager Informačného centra Europe Direct Senica Ing. Ivona Klimentová.
 

Úvod semináru bol venovaný prezentácii komunikačných priorít Európskej komisie na rok 2008, ktorý bude rokom interkulturálneho dialógu. Prvý deň sa niesol v duchu odborných prednášok na sociálne témy, ktoré prezentovali zástupcovia Európskej komisie. Marco Ferri z generálného riaditeľstva zamestnanosti, sociálnych záležitostí a rovnosti šancí predstavil program pre zamestnanosť a sociálnu solidaritu PROGRESS 2007 – 2013. Téme Európskeho sociálneho fondu sa venoval Thomas Bender, vedúci generálneho riaditeľstva zamestnanosti, sociálnych záležitostí a rovnosti šancí. Referentka pre výskum, Valentina Catrysse, prítomným objasnila a priblížila problematiku medziregionálnej spolupráce INTERREG IVC. Veľký priestor bol vytvorený i na diskusiu k prerokovávaným témam a taktiež na výmenu skúseností medzi účastníkmi. Druhý deň semináru prebiehali workshopy zamerané na komunikačné techniky, ktoré sú súčasťou každodennej práce v jednotlivých centrách Europe Direct. Všetci mali šancu zapojiť sa a otestovať si svoje schopnosti a zároveň získali cenné a praktické skúsenosti.

 

A aby to nebolo len o učení, organizátori semináru sa postarali i o zaujímavú návštevu Európskeho parlamentu (viď horné foto), ktorým sprevádzal Alexander Stubb (viď dolné foto), fínsky člen Európskeho parlamentu, frakcie európskych ľudových strán a európskych demokratov v EP a miestopredseda výboru pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa.

Účastníci semináru si odniesli množstvo vedomostí z prednášok ako i praktické a cenné rady z marketingvej komunikácie, nadviazali vzájomné kontakty a nezabudnú určite i na kopec zážitkov z návštevy Európskeho parlamentu a samotného Európskeho centra Bruselu.

 

Ing. Ivona KLIMENTOVÁ
Manager Informačného centra EUROPE DIRECT Senica

Sample Image

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!