Skip Navigation or Skip to Content
PONDELOK, MÁJ 20, 2024
Titulka   >  Úradná tabuľa
publikované: 04.03.2009 - 11:10  //  aktualizácia: 04.03.2009 - 11:10  //  zobrazené: 1297

UPOZORNENIE: Orez stromov pod elektrickým vedením

Mesto Senica a Západoslovenská energetika a.s., ako správca energetických zariadení na distribúciu elektrickej energie, v súlade s ustanovením § 10 zákona č. 656/2004 Z.z. o energetike vyzýva všetkých vlastníkov, nájomcov alebo správcov nehnuteľností (ďalej len vlastník), na ktorých sa nachádzajú nadzemné alebo podzemné elektrické vedenia v správe Západoslovenskej energetiky a.s. na odstránenie a okliesnenie takých stromov alebo krovitých porastov, ktoré ohrozujú bezpečnosť alebo spoľahlivosť prevádzky distribučnej sústavy.

Požadovaný termín na vykonanie prác je do 30. septembra 2009.

V prípade, že vlastník nezabezpečí okliesnenie alebo odstránenie dreviny v zmysle § 10 zákona o energetika, vykoná tak Západoslovenská energetika a.s.

Podľa platných právnych predpisov orezaná drevná hmota je majetkom vlastníka nehnuteľnosti, na ktorej drevina rastie.

V prípade, že pri vykonávaní týchto prác je nevyhnutné vypnutie elektrického vedenia, je možné požiadať v lehote minimálne 35 dní pred ich realizáciou Západoslovenskú energetiku a.s. na tel. č. 033/5563251.

V zmysle platných právnych predpisov rez živých konárov listnatých drevín s priemerom viac ako 5 cm sa vykonáva vo vegetačnom období, od 1. apríla do 30. septembra, najmä v jeho prvej polovici, s výnimkou obdobia tvorby nových listov. V priebehu mimovegetačného obdobia (od 1. októbra do 31. marca) je možné taký rez  vykonávať na produkčných ovocných drevinách alebo v prípade bezprostredného ohrozenia zdravia alebo života človeka, či značnej škody na majetku.

Na výrub drevín s obvodom kmeňa do 80 cm meraným vo výške 130 cm nad zemou, rastúcich v súkromných záhradách alebo záhradkárskych osadách sa súhlas na výrub nevyžaduje.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!