Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 29.02.2024 - 15:05  //  aktualizácia: 29.02.2024 - 15:20  //  zobrazené: 751

Výročná schôdza SZTP ZO č. 35 Senica

Členovia Základnej organizácie Slovenského zväzu telesne postihnutých sa vo štvrtok 29. februára zišli na členskej schôdzi v Dome kultúry Senica. Z vyše 300-člennej základne prišlo 156 členov, ktorí vo voľbách potvrdili doterajších členov rady, štatutármi ostávajú Otília Vizváryová a Stanislava Pullmanová.

Pre svojich členov ZO zabezpečuje v rámci starostlivosti o zdravie cvičenie jogy, rekondičné a kúpeľné pobyty. Medzi športové aktivity patria šípkový turnaj, športové hry v areáli ZŠ na ul. V. Paulínyho-Tótha a bowlingová súťaž v Myjave. Najviac podujatí je v oblasti kultúrnych aktivít, ku ktorým patria veľmi obľúbené Spievanky, zájazdy za poznaním, stretnutia jubilantov, účasť v literárnej a hudobnej súťaže Senická barlička a benefičný ples. V takmer všetkých týchto aktivitách bude senická organizácia pokračovať aj v tomto roku. Pani Vizváryová poďakovala všetkým, ktorí sú organizácií nápomocní: „Všetku túto prácu v prospech zdravotne postihnutých členov by nebolo možné vykonávať bez podpory sponzorov a Mesta Senice. Moje poďakovanie patrí aj všetkým členom Rady ZO, aktivistom, členom kontrolnej komisie ZO, ale aj aktívnym členom, ktorí sú ochotní pomôcť pri zabezpečovaní akcií.”

Za Mesto Senica sa schôdze zúčastnili vedúca oddelenia sociálneho, kultúry a športu Renáta Hebnárová a prednosta Mestského úradu Marek Došek, ktorý prisľúbil zväzu podporu mesta: „Dôležitou súčasťou podpory telesne handicapovaných občanov je tiež poskytovanie osobnej asistencie a pomoci v každodenných činnostiach, ktoré pre vás môžu byť problematické kvôli obmedzeniam zdravotného stavu. Mesto Senica je poskytovateľom opatrovateľskej služby, ktorú zabezpečujeme prostredníctvom vlastných opatrovateliek a tiež v úzkej spolupráci so senickým Červeným krížom. Práca vašej organizácie má hlboký význam nielen pre jej členov, ale aj pre širšiu spoločnosť.”

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!