Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Pozvánky
publikované: 21.09.2018 - 13:47  //  aktualizácia: 11.09.2018 - 13:52  //  zobrazené: 2576

Senický týždeň dobrovoľníctva

Senický týždeň dobrovoľníctva je opäť tu! Od 17. do 21. 9. budú v Senici prebiehať viaceré dobrovoľnícke aktivity pod vedením informačného centra Europe Direct Senica. 

V pondelok 17. 9. od 7:00 budeme odmeňovať v mestskom parku rannou kávou a koláčikom každého, kto uprednostnil pri preprave do práce alebo školy viac ekologický spôsob napr. pešo alebo na bicykli. Tak nechajte doma svoje auto a spríjemnite si rannú cestu spolu s nami. V rámci Európskeho týždňa mobility tak môžete spraviť niečo nielen pre naše okolie, ale aj pre seba samých.
Pondelok bude pokračovať detskou zónou. Vedľa ihriska pri Žihadielku v Sotine si pripravia dobrovoľníci pre najmenších rôzne hry, zábavné súťaže a skákacie hrady.

Tradičným podujatím Senického týždňa dobrovoľníctva je aktivita Juniori seniorom, kde sa dobrovoľníci snažia spestriť všedné dni klientom Zariadenia sociálnych služieb v parku. Viacerí klienti už nemajú veľa blízkych, a preto sa vždy veľmi tešia z návštevy mladých dobrovoľníkov. Táto aktivita bude prebiehať v utorok 18. 9.

V stredu 19.9. o 11:00 nás čaká cestovateľské podujatie „Vláčikom po Európe“. Žiaci prvého stupňa tu budú mať možnosť spoznať kultúru, zvyky a tradície krajín Európy.
V rámci Európskeho týždňa mobility skúsime ukázať Seničanom, že auto nie je najrýchlejší dopravný prostriedok. V súťaži „Kto je rýchlejší?“ absolvuje rovnakú trasu po Senici chodec, cyklista, auto, či človek na MHD. Uvidíme, kto sa najrýchlejšie prepraví od polikliniky na železničnú stanicu v poobednej zápche? Ktorá doprava je najviac efektívna?

Pri príležitosti Európskeho roka kultúrneho dedičstva prispejeme s dobrovoľníkmi svojou pomocou k obnove Škodáčkovho mlyna v Čáčove a pamätníka 2. svetovej vojny.

Vo štvrtok bude pre všetkých cestujúcich po celý deň MHD zdarma. Odviezť sa budete môcť našim INSTAbusom.

Posledný deň bude dňom odmeny pre všetkých dobrovoľníkov, ktorí sa do tohto podujatia zapoja. Tešííííííííme sa :)

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!