Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 21.10.2008 - 13:41  //  aktualizácia: 21.10.2008 - 13:41  //  zobrazené: 740

„Daruj detskú knihu kamarátovi do Srbska“

 Mesto Senica uzavrelo v roku 2005 Dohodu o spolupráci s obcou Báč v Srbsku v oblasti kultúry, osvety, športu, cezhraničnej spolupráce a samospráve obcí.  V tomto roku sa na súťaži požiarnych družstiev „O putovný pohár primátora mesta“ zúčastnilo aj požiarne družstvo z Báču a Selenče a práve pri tomto stretnutí so zástupcami delegácie a mladými požiarnikmi vznikla myšlienka, aby sme oslovili školákov základných škôl, aby poslali kamarátovi do Srbska knihu, ktorú už prečítali a dopriali by radosť z týchto kníh niekomu, kto by si ju rád prečítal v slovenčine, v svojom rodnom jazyku.



A práve v tom je symbol tejto myšlienky. V Selenči, slovenskej obci vo Vojvodine, ktorá si tento rok pripomenula 250. výročie založenia obce a príchodu Slovákov na Dolnú zem, je prevažná väčšina Slovákov, ktorí zachovávajú slovenské tradície, jazyk a kultúru. Vyzbieranými knihami im umožníme, aby okrem slovenských škôl mohli rozvíjať a zdokonaľovať našu spoločnú slovenčinu pri čítaní kníh v slovenčine, ktorých my máme možno dostatok a dokážeme ju darovať niekomu, komu tá istá kniha urobí radosť druhý krát.

Budeme radi, pokiaľ do konca novembra donesiete, buď svojmu triednemu učiteľovi, alebo priamo na Mestský úrad do kancelárie Europe direct na II. nadzemnom podlaží knihu pre kamaráta Slováka do Srbska. Ďakujeme za všetkých.

                                                                                                           
JUDr. Katarína Vrlová
prednostka mestského úradu

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!