Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 26.08.2024 - 11:53  //  aktualizácia: 26.08.2024 - 17:21  //  zobrazené: 911

Dostihový deň v Senici: Lukáš Matuský doma zažiaril a potvrdil rolu favorita

Uplynulá nedeľa (25. august 2024) sa v mestskej časti Senice - Čáčove niesla v znamení vzrušenia, elegancie a športového zápolenia. Na dostihovej dráhe sa uskutočnil tradičný dostihový míting, ktorý prilákal stovky divákov, milovníkov koní a športu. Toto podujatie, organizované Poľnohospodárskym družstvom Senica v spolupráci s mestom Senica, nebolo len o dostihoch, ale aj o skvelej zábave a bohatom sprievodnom programe.

Šesť rovinových i prekážkových dostihov na rôzne vzdialenosti, od 1000 až po 3700 metrov, poskytlo divákom možnosť sledovať vzrušujúce súboje najlepších džokejov a ich koní. Vrcholom celého dňa bola steeplechase cross-contry Cena Alchem spol. s r.o. Senica, prekážkové dostihy na 3700 metrov, kde si zmerali sily tí najlepší.

Podľa očakávania, papierový favorit a dvojnásobný víťaz Veľkej pardubickej 37-ročný Lukáš Matuský, „doma“ nezaváhal a s koňom King Heart triumfoval s časom 5 minút a 10 sekúnd. Tento výkon potvrdil jeho status jedného z najlepších džokejov strednej Európy a priniesol mu zaslúžené víťazstvo. Lukáš Matuský je od roku 2021 profesionálnym jazdcom, dovtedy pracoval v závode na výrobu autodielov v Lozorne. Pochádza z neďalekých Šajdíkových Humeniec, jazdiť na koňoch sa učil u džokeja Jaroslava Brečku, ktorý má takisto na konte víťazstvo vo Veľkej pardubickej.

„Nedeľný dostihový deň v Čáčove je sviatkom pre nadšencov turfu zo Senice i celého Záhoria. Oceňujem, že naše Poľnohospodárske družstvo Senica v spolupráci s mestom Senica, umožňuje verejnosti zažiť jedinečnú atmosféru dostihov, sledovať napínavé súboje koní a džokejov a dozvedieť sa viac o chove a tréningu koní,“ ocenil organizáciu podujatia primátor Senice Martin Džačovský, ktorý na dostihoch privítal predstaviteľov podnikateľskej sféry i trnavského župana Jozefa Viskupiča.

Horúca augustová nedeľa v Čáčove však nebola len o závodoch. Atmosféru dopĺňala dychová hudba Búranka, jazdecko-akrobatické vystúpenie a dostihy poníkov, ktoré potešili najmä tých najmenších návštevníkov. Nechýbala ani bohatá tombola, predaj čerstvého maku a chutné občerstvenie.

Podujatie, ktoré sa konalo v duchu dožinkových slávností, opäť ukázalo, že Senica a jej mestská časť Čáčov má čo ponúknuť nielen milovníkom koní, ale aj širokej verejnosti. Tento ročník finančne podporilo Ministerstvo športu a cestovného ruchu, ako aj OOCR Záhorie. Organizátori sa už teraz tešia na ďalší ročník, ktorý určite opäť priláka množstvo nadšených divákov a súťažiacich.


Tatiana Moravcová
Foto: Slavomír Bučák, Marek Štítny, Tomáš Chňupa

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!