Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 24.06.2024 - 14:33  //  aktualizácia: 24.06.2024 - 15:13  //  zobrazené: 172

Futbalový SEN na ihrisku FK Senica

Na futbalovom štadióne v Senici sa v sobotu 22. júna hral futbalový zápas, v ktorom sa FK Senica stretol s FK Senica. Nie je to chyba ani preklep. Stretol sa súčasný tím, víťaz oblastnej 8. ligy s bývalými ligovými hráčmi FK Senica.

FK Senica súčasná - FK Senica bývalá 0:2 (0:0)

Góly: Jan Kalabiška, Stef Wijlaars

Súčasný 1. polčas: B. Gajdoš - Kostiučenko, Včelka, Donets, Cibula, Škodáček, Vyletel, Tur, Kučera, Morávek, Reľovský

Súčasný 2. polčas: Chalupa - Filípek, Včelka, Slovinský, Jurík, Bibik, Zhučyi, Škoda, Kravčenko, Pinčuk, Majer, tréner Martin Bednár

Bývalý: Šulla (Fišan) - Petrán, Pavlík, Pillár, Križko, Strnad, Kóňa, Wijlaars, V. Gajdoš, Bajan, Valentíno, Kalabiška, Drgon, tréneri Griga, Skokan, ved. muž. F. Hutta a Šnegoň, kond. tr. Tomáš Vacula

Pred vyše 600 divákov rozh. Patka, Otrubčák, Prelec.

Pre Františka Patku bol tento zápas posledným v jeho dlhoročnej kariére rozhodcu. Funkcionári FK Senica mu pred zápasom odovzdali upomienkový darček.

Prvú šancu zlikvidoval Kučerovi Šulla, na druhej strane Wijlaarsov volej zblokovala obrana na roh. V 17. min. získali bývalí ligisti aut a celá tribúna zborovo zakričala: Strnad ! Ten bol známy svojimi dlhými autmi a aj tentoraz našiel na päťke Križka, jeho hlavička však išla nad. Sólo Tura zázračne zneškodnil Šulla. V 28. min. veľkú šancu Vraťa Gajdoša zneškodnil jeho menovec Braňo v bráne súpera. Sólo od polovice ihriska zakončil Diviš strelou vedľa pravej tyče a hlavička Pillára zblízka po rohu Diviša si cestu do siete tiež nenašla.

Prišiel - videl - rozhodol

Druhý polčas po dohode mužstiev bol kratší. A aj nebezpečnejších situácií bolo z dôvodu únavy hráčov pomenej. Až do druhého polčasu nastúpil Jan Kalabiška a bol to on, kto toto stretnutie rozhodol. V 53. min. netrafil Kučera prázdnu bránu súpera a po rýchlej rozohrávke Fišana z protiútoku poslal center Wjlaarsa hlavou do siete Kalabiška - 0:1. V 75. min. si obaja úlohy vymenili a po úniku a prihrávke Kalabišku zvýšil Wijlaars volejom na 0:2. Šance Pavlíka, Wijlaarsa a Kučeru už zmenu v skóre nepriniesli.

Súčasťou športového popoludnia bol aj súboj Old boys mužstiev Senice a Skalice.

Old Boys Senica - Old Boys Skalica 5:3 (2:3)

Góly: L. Bajan 3, V. Buzay, N. Ožvoldík - P. Palkovič 2. M. Cingel

Senica: Drgon (Malárik) - Špaček, F. Hutta, Petrúfka, P. Hutta, Stašek, Starych, Bajan, Belohlávek, Buzay, Morvay, Ožvoldík, Bartošek, Šmida, Kassay, Kňazovič, Fila, Labaš, Mindek, tréner: Jozef Ružička

Skalica: Hránek - Mucha, Fagan Cingel, Janúšek, Šeba, Nemec, Šefčík, Jurčík, Tomík, Szantai (Ovečka, Juríček, Bobot, Novosad)

Do prestávky vyhrávali hostia najtesnejším rozdielom, po prestávke sa rozstrieľal bývalý hráč Skalice v domácom drese Lukáš Bajan a hetrikom otočil skóre. Po dohode sa po zápase kopali jedenástky, aj tu bolo úspešnejšie domáce mužstvo 5:2.

Doobeda si turnajovým spôsobom zahrali prípravky U7 Senica, Skalica a Myjava. V tejto kategórie sa góly počas zápasov nepočítajú.

Na druhej polovici ihriska prebiehal turnaj dievčat WU11, tu vyhrali naše dievčatá - s Interom Bratislava si poradili 12:5 a so Skalicou 21:3, Inter zdolal Skalicu 18:9.

Súťaž v kopaní jedenástok vyhral Tomáš Hrnčirík.

Vstupné z podujatia, ktoré bolo minimálne 1 €, bolo venované Dennému stacionáru Svetluška (DSS) v Kunove. Odovzdalo sa mu vyše 600 €.

Spomienkový zápas a celé podujatie sa naozaj vydarilo, všetci odchádzali zo štadióna spokojní a plní dojmov.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!