Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, JÚL 18, 2024
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 13.06.2019 - 14:08  //  aktualizácia: 13.06.2019 - 16:03  //  zobrazené: 1381

Gratulujeme Humennému k víťazstvu v Challenge Day

Asociácia športu pre všetkých SR každoročne vyhlasuje súťaž v ľubovoľných pohybových aktivitách v rámci programu TAFISA TRIPLE AC - aktívne mestá, aktívne komunity, aktívni občania World Challenge Day. Mesto Senica oprášilo túto tradíciu spred niekoľkých rokov a tento rok sa zapojilo do národnej súťaže Challenge day 2019, ktorá sa uskutočnila v stredu 29. mája 2019. V národnom kole Challenge Day nám boli vylosované mestá Humenné a Revúca, s ktorými sme si na diaľku merali sily v počte zapojených ľudí. Minimálne 15 minút pre seba a svoje mesto absolvovalo v Senici po sčítaní všetkých športujúcich 2520 ľudí. V Humennom sa do športových aktivít zapojilo 4284 ľudí a v Revúcej 1340 občanov. O víťazovi však rozhodoval percentuálny podiel aktívnych účastníkov podujatia z celkového počtu obyvateľov mesta. Po tomto prepočítaní gratulujeme mestu Humenné, ktoré sa teší z tesného víťazstva.  V Senici sa podarilo zapojiť 12,55 % obyvateľov a v Humennom to bolo 13,19%. Tretia skončila Revúca s podielom 10,78%.

Do Challenge Day v Senici boli zapojené deti zo všetkých materských škôlok v meste, žiaci zo štyroch základných škôl, tri  fitness centier, plavci na mestskej plavárni a započítané boli aj tréningy všetkých športových klubov v meste. Počítali sa aj občania, ktorí si išli zabehať, zakorčuľovať, či len sa prejsť na senickú cyklotrasu. Deti, žiaci a študenti sa pod vedením svojich pedagógov zapojili do najrôznejších pohybových aktivít v triedach, telocvičniach, na školských dvoroch, či cyklotrase.

WORLD CHALLENGE DAY je korešpondenčnou súťažou miest, v ktorej si porovnávajú dosiahnuté výsledky v zapojení občanov dve alebo tri mestá  v športe pre všetkých v ľubovoľných pohybových aktivitách, trvajúcich minimálne 15 minút bez prerušenia. Hlavnou myšlienkou kampane je propagácia zdravého životného štýlu a zapojenie čo najväčšieho počtu obyvateľov mesta do pohybových aktivít počas jedného dňa.  Ďakujeme všetkým Seničanom, ktorí túto myšlienku podporili.

 

Marek Štítny

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!